«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές:Αρχαία Όλυνθος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» την Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου.
Πρόκειται για πρόγραμμα ξενάγησης και περιήγησης στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ολύνθου, ισχυρότερης πόλης του Κοινού των Χαλκιδέων και στο φυσικό της περιβάλλον με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Η αρχαία πόλη της Ολύνθου προσφέρεται για την γνωριμία των μαθητών με τον ιπποδάμειο πολεοδομικό σχεδιασμό, την οργάνωση και τη μορφή των δρόμων, των γειτονιών και των οικιών και τη διαχείριση από τους κατοίκους του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα από την οπτικοποίηση των δομικών στοιχείων της αρχαίας πόλης φιλοδοξούμε να εγείρουμε την αντίληψη και τη φαντασία των παιδιών ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή των κατοίκων σε μια αρχαία πόλη και τον συσχετισμό τους με τη σημερινή εποχή, τη σημασία της συνέχειας στις...
καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων διαχρονικά και την προώθηση της προστασίας του πολιτισμικού πλούτου.

Ώρες πραγματοποίησης του προγράμματος : 08:00 – 14:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τα Δημοτικά Σχολεία: 2371022060 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους) και 2371021330 (Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου)

Πληροφορίες: Σ. Βασιλείου, Κ. Μιχαήλ, Α. Τζελέπη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου: Ν. Βούλγαρης.
Email: polygyros@10eba.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: