«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής συμμετέχει στην απεργία του Π.Α.ΜΕ. την 1η Μάη

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Νομού Χαλκιδικής 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Εργάτες, εργάτριες, άνθρωποι της βιοπάλης, άνεργοι, άνεργες, νέοι και νέες: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας να τιμήσουμε ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ που ανάλωσαν κάθε ικμάδα ενεργητικότητας και θυσιάστηκαν ανοίγοντας δρόμους για αγώνες και κατακτήσεις της εργατικής τάξης, που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου τις ποδοπατούν στο όνομα... <<της ανταγωνιστικότητας>> ή <<του Δημοσίου συμφέροντος>>ή <<του πατριωτικού καθήκοντος>> ανάλογα με την ψευτοπροσωπίδα που φοράει η κάθε μία από αυτές για να παραπλανήσει, ή να αποκοιμίσει, ή να εκβιάσει το λαό.
Οι διαχρονικές κατακτήσεις των εργατών και των εργατριών κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα.
Δεν μας χαρίστηκε τίποτα.
Τίποτα δεν θα μας χαριστεί και τώρα, αν εμείς οι εργάτες, το πρωτοπόρο κομμάτι της κοινωνίας, δεν παλέψουμε, δεν διεκδικήσουμε.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ.
Απαιτούμε ζωή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι μισή ζωή, μισή ασφάλιση, μισή παιδεία, μισή υγεία για να γίνονται περισσότερα τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας (μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές κ.α.)
Τέρμα με τις αυταπάτες, με την προσμονή “νέων Μεσσιών που θα μας σώσουν”, “νέων ηγετών που θα γίνουν ο ομφαλός της παγκόσμιας ανατροπής”.
Οι <<κοινωνικοί διάλογοι>> της κυβέρνησης είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που το δοκίμασε ο λαός και δηλητηριάστηκε. Μέσα από αυτούς έφτασαν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις, τα μεροκάματα πείνας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υπερεκμετάλλευση των εργατών που όλα αυτά φέρνουν εξαθλιωμένη ζωή, εργατικά ατυχήματα και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρα.
Πρέπει να το καταλάβουμε.
Το γήπεδο είναι δικό μας και η μπάλα στα πόδια μας.
Την Πρωτομαγιά στις 10:30 το πρωί να είμαστε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πεζόδρομο του Πολύγυρου μπροστά στο Δημαρχείο.
Εκεί θα μιλήσουμε, θα διεκδικήσουμε και θα αντιπαλέψουμε τους διαλόγους και τους νόμους που έκαναν την ζωή μας κόλαση.
Γιατί:
ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ,
ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΝΑ 'ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: