"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ- ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ - ΠΕΜΕΤΕ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι η ΠΕΜΕΤΕ διοργανώνει για την επιτραπέζια ελιά, ημερίδα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.00 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, με θέμα
«Ελληνική επιτραπέζια ελιά : Εθνικός θησαυρός με ημερομηνία λήξης ;» 

  • ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ  ΓΕΜΗ ΕΩΣ 31.03.2015
Στα τέλη του 2014, ψηφίσθηκε σχετική νομοθεσία (ν. 4314/2014) και εκδόθηκαν Υπουργικές Αποφάσεις, που ρυθμίζουν θέματα των Επιμελητηρίων και των μελών τους. Θεσπίστηκαν ενιαία  ειδικά τέλη ΓΕΜΗ για την παροχή υπηρεσιών από τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων, καθώς και ενιαίο ετήσιο τέλος διατήρησης μερίδας ΓΕΜΗ, το οποίο αφορά στο σύνολο των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών και –ανάλογα με τη νομική μορφή τους– ανέρχεται σε ποσά από 30 ως 320 ευρώ. Σημειώνεται ότι η καταβολή του  συγκεκριμένου τέλους είναι υποχρεωτικήκαι πρέπει να πραγματοποιείται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους. Σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα τέλη τήρησης της μερίδας και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.Μ.Η., τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η. του οικείου Επιμελητηρίου ή την αρμόδια για την καταχώρηση στο Γ.Ε.Μ.Η. υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Επιπλέον με απόφαση της εκάστοτε αρμόδιας υπηρεσίας καταχώρισης στο Γ.Ε.Μ.Η. επιβάλλεται , σε βάρος των υπόχρεων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους που παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου αυτού και των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του, πρόστιμο από 100 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται αναλόγως της περιοδικότητάς της.

·       ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του πρόκειται να διοργανώσει ένα νέο κύκλο σεμιναρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντοςεντελώς δωρεάν σε συνεργασία με διεθνή εταιρία συμβούλων – Manager’s Office. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
·  Εφαρμοσμένη Ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές    (διάρκεια 5 ώρες)
·  Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Χονδρική πώληση και Marketing  (διάρκεια 6 ώρες)
·  Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Λιανική πώληση και Marketing (διάρκεια 5 ώρες)
·  Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Β2Β και Marketing (διάρκεια 5 ώρες)
·  Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) Λιανικού Εμπορίου (διάρκειας4 ώρες)
·  Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) Χονδρικού Εμπορίου (διάρκεια 5 ώρες)
·  Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) B2B (διάρκεια 5 ώρες)
·  CRM και η αναγκαιότητα του σε χονδρικό, λιανικό, εξαγωγές B2C και Β2Β (ανά κλάδο) (διάρκεια 5 ώρες)
·  Σεμινάριο Social Media and web Marketing (διάρκεια 4 ώρες)
·  Σεμινάριο After sales (διάρκεια 4 ώρες)
Για την υλοποίηση τους θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 15 επιχειρήσεις σε κάθε ενότητα, με όσους εκπροσώπους επιθυμεί η κάθε επιχείρηση και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο ή και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Νομού, εφόσον συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός καταρτιζομένων που απαιτείται για κάθε τμήμα. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο έως και το τρέχον έτος 2015. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων θα παραδίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 03 Απριλίου 2015 .

  • ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ και Β΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο και στα Νέα Μουδανιά το έτος 2014, να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής καλεί όλους όσους δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς , σε σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.00 πμ , στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (ισόγειο Διοικητήριο στον Πολύγυρο). Αντικείμενο της σύσκεψης θα αποτελέσει το εξαιρετικά επείγον θέμα της διάθεσης των λυμάτων από μονάδες επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών. Στη σύσκεψη θα παραστεί η πολιτική ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Η παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων κρίνεται εξαιρετικά σημαντική. 

·       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “FRESKON” ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, που φέρει την επωνυμία FRESKON, και θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 25 Απριλίου του 2015. Η έκθεση που θα εστιάζει στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δρομολογείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο του ρόλου της για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα και θα αποτελέσει ένα εξειδικευμένο και μοναδικό εκθεσιακό γεγονός στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή των προϊόντων της ελληνικής παραγωγής και της ευρύτερης περιοχής, η ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η δημιουργία προϋποθέσεων για εμπορικές επαφές και συναλλαγές, αλλά και η διερεύνηση νέων αγορών και η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή. Η έκθεση απευθύνεται σε εταιρείες συσκευασίας και διακίνησης φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς και εξαγωγείς του κλάδου, εμπόρους λιανικής, αλυσίδες σούπερ μάρκετς, μεταφορικές εταιρείες. Θα φιλοξενεί δε εκθέματα όπως: φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μηχανήματα, υλικά συσκευασίας και τυποποίησης, αλλά και εταιρείες μεταφορών και logistics, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, οργανισμούς και φορείς του κλάδου. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα ευρύ πρόγραμμα προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών με προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων διεθνούς επιπέδου, με σκοπό την προβολή των ελληνικών προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση περισσότερων και εξειδικευμένων εμπορικών επισκεπτών. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με την κα Τζηρίτη Γεωργία (τηλ. 2371024200, 24300) στην ιστοσελίδα του www.epichal.gr και στα τηλέφωνα της ΔΕΘ  2310 291161 (υπεύθυνη  κα Τόνια Νικολαίδου)   και στην ιστοσελίδα http://freskon.helexpo.gr.
·       ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ύστερα από την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κατά την  7η/27-02-2015 (Θέμα ΕΗΔ 4ο) συνεδρίαση του , επαναπροκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο αξιολόγησης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκατό (%) στη μέση λιανική τιμή της αγοράς , για την προμήθεια τροφίμων, ποτών , καπνού και συναφών προϊόντων Π.Π.Υ.Φ.Υ. 2013, (CPV 15000000-8) για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής , για ένα (1) έτος με δικαίωμα μονομερούς δίμηνης παράτασης , προϋπολογιστικής δαπάνης 149.388,62 € με Φ.Π.Α.. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr του συστήματος. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 03-04-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 πμ. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι της 02-04-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00 μ.μ.. Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης δίνονται από το γραφείο Προμηθειών της Υπηρεσίας του νοσοκομείου, τηλέφωνο 2371350363. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τη διακήρυξη και μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr και από το πρόγραμμα Διαύγεια.
  • ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΞΠΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗ «ΟΦΕΙΛΩΝ»
Έως και την επόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, περισσότεροι από 4.000.000 ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις. Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ. (ΠΟΛ.1061/19.3.2015_ Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ 29 Α 19/3/2015).
  • ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης χρεών υπάγεται το σύνολο των οφειλών προς τους δήμους και τις περιφέρειες, που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015. Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ρύθμιση για τις οφειλές προς του ΟΤΑ εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολές του, ζητούσε από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους της χώρας και να δύνανται να εξοφληθούν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα, των προς ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών. Όπως ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό και εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας που συζητείται στη Βουλή.
·       ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων όπως επίσης για την υποβολή των βεβαιώσεων με τις αμοιβές όσων ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ ενεργοποίησε την υπηρεσία μια ημέρα μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ.
·       ΓΓΔΕ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Προκαταβολή φόρου 55% θα επιβάλλεται μόνο στα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως προβλέπει απόφαση που θα εκδώσει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και στην οποία θα ξεκαθαρίζει ότι εφεξής εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια δεν θα επιβαρύνονται με τη σχετική προκαταβολή. Σημειώνεται πως ο παλαιός Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προέβλεπε ότι εάν τα εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, επιχειρηματική δραστηριότητα ή μισθώματα ήταν μεγαλύτερα από τα εισοδήματα από μισθό ή σύνταξη, ο φορολογούμενος είχε υποχρέωση προκαταβολής 55% για το σύνολο του φόρου που του αναλογούσε. Ωστόσο, με τις νέες φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2014, η προκαταβολή φόρου δεν θα αγγίζει σε καμία περίπτωση πραγματικά εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε φορολογουμένους με εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα να μειώσουν το ύψος της προκαταβολής στην περίπτωση κατά την οποία τα εισοδήματά τους υπέστησαν μείωση πάνω από 25%.
  • ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ
Σε μηνιαία βάση θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ τις ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιουνίου 2015. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με την καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης που προέβλεπε τη μηνιαία καταβολή εισφορών από την 1η Μαρτίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε ακόμη πως θα προωθηθεί τροπολογία στη Βουλή που θα επιτρέπει τη συνταξιοδότηση οφειλετών που χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ με την παροχή δυνατότητας είτε σταδιακής παρακράτησης της οφειλής από τη σύνταξη είτε ακόμη και συμψηφισμού της με το ποσό της σύνταξης. Η αλλαγή αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής έως και τριών χαμηλότερων ασφαλιστικών κατηγοριών ασφαλίστρων και τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και έτσι να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, που έχουν μειωθεί στη διάρκεια της πολυετούς ύφεσης. Οι οφειλές εισφορών στον ΟΑΕΕ έχουν φτάσει τα 11 δισ. ευρώ, 8,36 δισ. ευρώ από ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες και άλλα 3 δισ. ευρώ από όσους έχουν διακόψει την ασφάλισή τους.

  • ΠΡΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ – ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Νομοθετικό φρένο στις μορφές της μερικής απασχόλησης και γενικότερα των ευέλικτων μορφών εργασίας, ετοιμάζει το υπουργείου Εργασίας μετά την εκρηκτική άνοδο που γνωρίζουν οι μορφές αυτές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Μέσα σε ένα χρόνο, η μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 33,47%, ενώ μία στις δύο νέες προσλήψεις αφορά πλέον, ευέλικτη απασχόληση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, αμέσως μετά τα νομοσχέδια για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα υπάρξει μια τρίτη νομοθετική παρέμβαση για τον περιορισμό των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.


  • ΙΚΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ  Ή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ 610.874 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Πρόσκληση σε 610.874 οφειλέτες να αρχίσουν να υποβάλουν από τις 26 Μαρτίου αιτήσεις για να ρυθμίσουν σε 100 δόσεις τις οφειλές τους, απευθύνει το ΙΚΑ προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον όσων δεν «μπουν» στη ρύθμιση έως τις 30 Απριλίου.

·       ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : ΤΡΥΠΑ 972 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Υστέρηση ύψους 967 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα καθαρά έσοδα του προυπολογισμού στο δίμηνο, ευθυγραμμιζόμενα με την αρχική πρόβλεψη. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.238 εκατ. ευρώ . Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Φεβρουάριο 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 194 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.238 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.063 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.411 εκατ. ευρώ.

·       ΚΑΤΑΘΕΣΙΟΛΟΓΙΟ – ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ



Ένα πολύτιμο όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρόκειται να αποκτήσουν σύντομα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών πρόκειται να δοθεί η τεχνική δυνατότητα στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του Κέντρου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου να «βλέπουν» στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων ακόμη και το 2000, δηλαδή ακόμη και πριν από 15 χρόνια. Η δυνατότητα αυτή θα λύσει τα χέρια των ελεγκτών για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων πόθεν έσχες ή αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας. Με την καταγραφή των τραπεζικών συναλλαγών του ελεγχόμενο έως και 15 χρόνια πίσω θα είναι εφικτή η σύνθεση του συνόλου του φορολογικού του προφίλ. Παράλληλα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πεδίο της φορολογικής ύλης που μπορεί να ελεγχθεί και να φέρει σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα καθώς έως και το 2010 που ίσχυε το τραπεζικό απόρρητο πολλοί από όσους είχαν μαύρα εισοδήματα (π.χ. ελεύθεροι επαγγελματίες) τοποθετούσαν κανονικά τα χρήματά τους στην τράπεζα χωρίς να φοβούνται ότι τα αδήλωτά εισοδήματά τους θα εντοπίζονταν από την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: