«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η «Νόστιμη Γη» στην Ορεινή Χαλκιδική

Το Σάββατο 27/12 στις 20.00 από τη συχνότητα του Αlpha

Κάθε Σάββατο στις 20.00 «Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη:
Γιατί το ταξίδι ανοίγει την όρεξη!

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» μάς ταξιδεύουν στην καταπράσινη Ορεινή Χαλκιδική. Μπορεί η Κασσάνδρα και η Σιθωνία να είναι τα δυο περιζήτητα και διάσημα πόδια της Χαλκιδικής · ωστόσο ο Ταξιάρχης, η Αρναία, τα Βράσταμα, ο Πολύγυρος διατηρούν ολοζώντανες μικρές κοινότητες, δυναμικούς συλλόγους και...
συνεταιρισμούς, πέτρινους ξενώνες και γραφικές ταβέρνες.

Στο οδοιπορικό μας δεσπόζει το Πανεπιστημιακό Δάσος του Χολομώντα,  με τις αχανείς πλαγιές του γεμάτες με βελανιδιές και οξιές. Με ξεναγό τον κύριο Νίκο περπατάμε στα ομιχλώδη μονοπάτια του δάσους, μαθαίνουμε για τα άγρια μανιτάρια του, τα αρωματικά φυτά και τα βότανα του αλλά και για την υλοτομία, σημαντική πηγή εισοδήματος για την περιοχή. Στα καμίνια, επιβλητικοί κατάμαυροι λοφίσκοι για την παραγωγή ξυλοκάρβουνου, ο Βασίλης μαγειρεύει μια απολαυστική κρεατόσουπα με αστράκι. Στα Βράσταμα, δίπλα στο κουμαροκάζανο του κυρίου Παύλου και με καλή παρέα, η xωριάτικη πίτσα με λουκάνικο και με μπόλικο ημίσκληρο τυρί του Βασίλη γίνεται ανάρπαστη. Στην πετρόκτιστη Αρναία, στο παραδοσιακό κρεοπωλείο του κυρίου Παναγιώτη, ο Βασίλης φτιάχνει χασάπικα κεφτεδάκια με ψωμί του τοστ.


Και το ταξίδι της «Νόστιμης Γης» ολοκληρώνεται στη ζεστασιά ενός πανέμορφου ξύλινου σπιτιού όπου ο Βασίλης ετοιμάζει ένα εορταστικό μαγειρευτό χοιρομέρι με συνοδεία μαύρης μπύρας για τον οικοδεσπότη και τους γείτονες του. 

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με δικές του ενέργειες και έξοδα, έφερε την συγκεκριμένη εκπομπή στην Ορεινή Χαλκιδική για να προβάλει τον ορεινό όγκο και το τουριστικό προϊόν της άλλης Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: