«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Θρίαμβος Πατούλη στην ΚΕΔΕ

Η άνετη επικράτηση του Γ. Πατούλη, η διάσπαση της κεντροαριστεράς και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που ανέδειξαν οι κάλπες για το προεδρείο της ΚΕΔΕ. 
Ο συνδυασμός του Δημάρχου Αμαρουσίου κατάφερε να πάρει την αυτοδυναμία δίνοντας τέλος στα όποια σενάρια υπήρχαν στο παρασκήνιο και προέρχονταν κυρίως από το περιβάλλον του Δ. Αθηναίων ο οποίος ήλπιζε στην μη αυτοδυναμία Πατούλη προκειμένου να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ενότητας στην κεντροαριστερά. 
Τα αποτελέσματα των εκλογών...
 
Σε σύνολο 487 ψηφισάντων: έγκυρα: 484, λευκά:3. ΄Ελαβαν:

Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, 251 ψήφους και 16 έδρες.

Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμήση, 124 ψήφους 8 έδρες.

Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγ. Ι.Ρέντη – Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη, 51 ψήφους και 3 έδρες. 

Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, 47 ψήφους και 3 έδρες. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και καμία έδρα.

Την 31η έδρα καταλαμβάνει εκ του νόμου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ για τη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Συγχαρητήρια από Παπαμιμίκο

«Συγχαίρω από την καρδιά μου το Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση και τον επικεφαλής του κ. Γιώργο Πατούλη για την ευρεία νίκη που πέτυχαν στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η λογική της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης επικράτησε» δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

Στην ομιλία του ο νικητής των εκλογών που στήριξε η ΝΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους του για την επόμενη ημέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

«Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» δεν θα στηρίξει τη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών μας σε ελεημοσύνες ύποπτων ιδιωτικών πρωτοβουλιών ούτε θα επιτρέψει να μετατραπούν οι Δήμοι μας σε παραρτήματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, στοχεύει να προβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις, εθνικής κλίμακας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις τοπικές μας κοινωνίες και να απαιτήσει την υλοποίηση συγκεκριμένων εθνικών πολιτικών από την Πολιτεία.

Επιδίωξη της παράταξης είναι, επίσης, να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του «Πράσινου Ταμείου» σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: