«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Τ. Κανταρά για την εκλογή του στην ΚΕΔΕ

Ο δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου Τάσος Κανταράς εκλέχθηκε μέλος στο ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά τις χθεσινές εκλογές. Σε ανακοίνωσή του αναδέρει:

"Σε μια περίοδο, που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική και θεσμική κρίση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Σε μια χρονική στιγμή, που οι μνημονιακές πολιτικές, έχουν ισοπεδώσει την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση. Σε ώρες μεγάλων και κρίσιμων επιλογών, για την κοινωνία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα(23/10) η 15η Γενική Συνέλευση της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΚΕΔΕ), με θέμα την...
εκλογή της διοίκησης της περιόδου 2014-2015.

Η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε, ήταν αποτέλεσμα των συσχετισμών, που προέκυψαν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Εκλογές, που σηματοδοτήθηκαν από την ελπιδοφόρα παρουσία, ενωτικών, ριζοσπαστικών, αμεσοδημοκρατικών δημοτικών σχημάτων.

Και αυτό αποτελεί την πιο σημαντική κατάκτηση της περιόδου. Το αποτέλεσμα στο επίπεδο της ΚΕΔΕ, ήταν αναμενόμενο. Εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, την βαθιά ενσωμάτωση της πλειοψηφίας των ΟΤΑ στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για την απέραντη κοινωνική καταστροφή και την παρακμιακή πορεία των Δήμων.

 Όμως παρά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η 15η Γ.Σ με την παρουσία της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, σηματοδοτεί το τέλος εποχής της φιλομνημονιακής, παρηκμασμένης και ανίκανης να ανταποκριθεί στις νέες περιστάσεις Αυτοδιοίκησης. Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, φιλοδοξεί με την παρουσία της σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης, να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο μιας νέας ριζοσπαστικής και αναγεννητικής πορείας του αμεσοδημοκρατικού αυτού θεσμού. Της Αυτοδιοίκησης, της άμεσης δημοκρατίας, της κοινωνικής συμπαράταξης, των ευρύτερων λαϊκών αγώνων, της Ανατροπής!

Η εκλογή μου, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά νομίζω και για την "Ενωτική Κίνηση για τη Ανατροπή στο Δήμο Πολυγύρου", της οποίας υπήρξα υποψήφιος δήμαρχος των εκλογών του Μάη. Με αυτή την έννοια, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους συνδημότες/ισες του Δήμου Πολυγύρου, που με τη στήριξη τους με δώσανε την δυνατότητα, απ' αυτό το κορυφαίο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης την ΚΕΔΕ, να προσφέρω στην υπόθεση διεκδίκησης ενός άλλου μοντέλου Αυτοδιοίκησης, που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: