«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Επιθέσεις με οξύ σε οχήματα στην Ιερισσό

Καυστικό υγρό έριξαν άγνωστοι σε οχήματα εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ιερισσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, αναφέρθηκαν φθορές σε πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα κι ένα Ι.Χ. φορτηγό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού καταγγέλλουν επιθέσεις σε οχήματά τους, με πιο χαρακτηριστική την...
περίπτωση εμπρησμού Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου.

 
Οι μεταλλωρύχοι, διά των εκπροσώπων τους στα τοπικά σωματεία, έχουν προσφύγει στο παρελθόν στη Δικαιοσύνη με την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών -κατά αγνώστων- καταγγέλλοντας ότι δέχθηκαν απειλές και προπηλακισμούς από άτομα που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού.

 Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος ενημερώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές για το συμβάν ενώ ο αντιδήμαρχος Δ. Ψιλιάγκος με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Ζουμπά συναντήθηκαν με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων.

Σε ανακοίνωση Τύπου του δήμου Αριστοτέλη αναφέρονται τα εξής:

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για τις επιθέσεις σε βάρος οχημάτων δημοτών μας στην Ιερισσό. Αναμφισβήτητα, τέτοιους είδους ενέργειες είναι κατακριτέες και ασύμβατες με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενωθούν όλοι οι δημότες ξεπερνώντας τις τεχνητές αντιθέσεις μεταξύ τους βρίσκοντας λύση στα σημαντικά προβλήματα του τόπου μέσα από τη δημοκρατία και το διάλογο.

Σύσσωμη η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με όλους τους πολίτες, θα προσπαθήσει από το μέρος που της αναλογεί, να εξαλειφθούν τέτοια μεμονωμένα περιστατικά που δηλητηριάζουν τη συνοχή των δημοτών αποπροσανατολίζοντας το Δήμο από τα πραγματικά του προβλήματα και την προσπάθεια όλων για να γυρίσει σελίδα ο τόπος στην κατεύθυνση της ευημερίας και προκοπής".

της Βικτωρίας Καρακούση
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: