«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμιο το ενδιαφέρον για τον «Αριστοτελικό Περίπατο»

Επτά επισκέψεις εκπροσώπων Τύπου από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Ολυμπιάδας τους τελευταίους επτά μήνες, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δημοσιογραφικής κοινότητας για τον «Αριστοτελικό Περίπατο», ο οποίος προβάλλεται κατά κόρον στον κόσμο ως φυσικό και ιστορικό μνημείο, με μοναδική...
πολιτιστική αξία.

Ο Περίπατος αποτελεί χαρτογραφημένη περιπατητική διαδρομή, η οποία ξεκινά από τον οικισμό των Σταγείρων και το Άλσος του Αριστοτέλη και καταλήγει στην ελληνιστική πόλη των Σταγείρων στην Ολυμπιάδα, ενώ ως ιδιαίτερο κομμάτι του χαρακτηρίζεται εκείνο που οδηγεί στους καταρράκτες της Βαρβάρας. Στο πέρασμά του αναδεικνύει τουριστικά τέσσερις οικισμούς, δύο θαλάσσιους κόλπους, αμέτρητες παραλίες, αλλά και ολόκληρο το βόρειο τμήμα της προ του Άθω περιοχής. Το μήκος του φτάνει τα 32 χιλ., ενώ περιβάλλεται από δεκάδες ακτινωτές διαδρομές, οι οποίες συνθέτουν ένα δαιδαλώδες δίκτυο μονοπατιών, μέσα σε έναν κατάφυτο ορεινό όγκο, προστατευμένο από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000.

Τελευταία δημοσιογραφική επίσκεψη για το 2014 αποτέλεσε εκείνη της Καναδής εκπροσώπου Τύπου Suzanne Morphet, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Marketing Greece και συνδύασε την επίσκεψη στα αρχαία Στάγειρα με :

- ξενάγηση στις ξακουστές μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας,

- γαστρονομικά σεμινάρια και

- περίπατο ανάμεσα στα υγρά, πράσινα μονοπάτια του Αριστοτελικού δάσους.

Η φθινοπωρινή φυσική εναλλαγή των χρωμάτων, η πυκνή βλάστηση, ο συνδυασμός της διαδρομής ανάμεσα στους λόφους και τη θάλασσα, το άρρηκτο «δέσιμό» της με τα τοπικά προϊόντα και την εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα τοπική γαστρονομία, απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα όταν συνδέεται με την ιστορία αποτελεί λόγο ανάπτυξης ειδικών τουριστικών μορφών.

Τα αφιερώματα της κ. Morphet θα δημοσιευθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, απευθυνόμενες στην Αμερική, τον Καναδά και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Οργανισμός έχει ήδη προβεί σε υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και προετοιμάζει κορυφαία εκδήλωση προβολής της εν λόγω διαδρομής στην Ευρώπη, ενώ η ένταξή της σε ειδικό δίκτυο πόλεων αναμένεται να απογειώσει τη φήμη της αλλά και τη μάρκα του προορισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: