«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε το δικαστήριο για την υπόθεση της ΣΕΚΑ ΑΕ

Αναβολή για τις 18 Φεβρουαρίου 2015 πήρε η σημερινή προγραμματισμένη  εκδίκαση της «υπόθεσης  Βαρδινογιάννη»  σύμφωνα με την...
οποία 53.800 στρέμματα στη Σιθωνία συνεχίζουν να διεκδικούν η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η ΣΕΚΑ Α.Ε. (Όμιλος Βαρδινογιάννη).
Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών ζήτησαν μικρή αναβολή, η οποία και δόθηκε για να ξανασυναντηθούν σε πέντε μήνες.


Από νωρίς το πρωί κάτοικοι από τον Άγιο Νικόλαο και την υπόλοιπη Σιθωνία βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου για να διατρανώσουν την μεγάλη τους ανησυχία και την έντονη δυσαρέσκεια τους για την έκβαση της υπόθεσης, αφού από το 1973 μέχρι σήμερα και μετά από πολλούς αγώνες δεν επιλύθηκε το ζήτημα.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος, αντιδήμαρχοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος τόνισε ότι η υπόθεση αφορά ολόκληρη τη Σιθωνία και ζήτησε από τους συνδημότες του να δώσουν δυναμικό παρόν και στο δικαστήριο της 18ης Φεβρουαρίου 2015, γιατί θα είναι αυτό που θα καθορίσει την έκβαση της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος του Αγίου Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν την αρπαγή της γης των προγόνων και του δημόσιου δάσους της Σιθωνίας.  «Με ανύπαρκτους τίτλους διεκδικούν οι Μονές και η ΣΕΚΑ ΑΕ σε πρώτη φάση 54.000 στρέμματα γης δηλαδή του 1/3 της χερσονήσου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα, ώστε να κλείσει πραγματικά και όχι με παχιά λόγια και υποσχέσεις το θέμα», είπε ο κ.Παρδάλης.

Σε ψήφισμά τους οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν: "Ζητούμε από την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ανοιχτά θέση στο όλο ζήτημα, να βάλουν φρένο σε όλα νομικίστικα τεχνάσματα της ΣΕΚΑ Α.Ε. (Ομίλου Βαρδινογιάννη) και να επιλυθούν με πολιτική – νομοθετική ρύθμιση, έτσι όπως ακριβώς ρυθμίστηκε και το θέμα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας».


της Βικτωρίας Καρακούση
φωτο: Άννα Καζάνη
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: