"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Σημαντική οικονομική ανάσα στο νοσοκομείο Χαλκιδικής

Ο Ε.Καρανάσιος ενημερώνει...

Με θετικό πρόσημο κατέληξαν οι επίμονες προσπάθειες εξεύρεσης οικονομικών πόρων που κατέβαλαν συντονισμένα και μεθοδικά, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου της Χαλκιδικής δρ. Γιάννης Μπισχινιώτης και τα επιτελεία τους.
Στόχος των δύο παραγόντων είναι η...
καλυτέρευση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος με άμεσο αποτέλεσμα τις βέλτιστες παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Χαλκιδικής είτε μονίμους, είτε επισκέπτες και επιπλέον η οικονομική στήριξη τόσο του ιδρύματος, όσο και των σχηματισμών υγείας του νομού(Κ.Υ. –Αγροτικά Ιατρεία κλπ).
Με αποφασιστικότητα και συνεχείς παρεμβάσεις αφενός στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αφετέρου στην οικονομική υπηρεσία, επετεύχθη ο στόχος της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου στον οποίο προστέθηκαν 585.000 ευρώ για το 2014.
Επιπλέον, με συντονισμένες ενέργειες και την απαιτούμενη άσκηση πίεσης προς τους ιθύνοντες, στο ταμείο του νοσηλευτικού ιδρύματος μπαίνει ποσό 365.000 ευρώ, το οποίο είναι μέρος από τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο για το έτος 2013, παρά την μονομερή διετή κήρυξη στάσης πληρωμών που είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός.
«Το συνολικό ποσό των 950.000 ευρώ που διασφαλίσαμε για το Νοσοκομείο της Χαλκιδικής, δίνει προοπτική και αισιοδοξία στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το Διοικητή, δρ. Γιάννη Μπισχινιώτη τον οποίο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία που αναπτύξαμε και τη θέληση που δείχνει, για το σύστημα υγείας. Βάλαμε όρους και κανόνες με τους οποίους καταφέρνουμε βήμα προς βήμα να λύνουμε προβλήματα που λίμναζαν και να αντιστρέφουμε τα αρνητικά», τονίζει ο βουλευτής κ. Καρανάσιος και καταλήγει παρακάτω:
«Το παραπάνω ποσό, προγραμματίστηκε να διατεθεί στην εξόφληση χρεών προς προμηθευτές και εργολάβους του νοσοκομείου, στην κάλυψη πληρωμών του επικουρικού προσωπικού και ένα μεγάλο μέρος καλύπτει τα νοσήλια και τα φάρμακα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως περιουσιακών στοιχείων.
Η κοινή προσπάθεια δεν σταματάει, συνεχίζουμε με τη βοήθεια κυβερνητικών - υπηρεσιακών παραγόντων και παρά τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία, πιστεύουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τομέα της υγείας στη Χαλκιδική».


Δεν υπάρχουν σχόλια: