«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Επιστολή του Γ.Ζωγραφάκη για την μετονομασία οδών του Πολυγύρου

Προς

1. κ. Δήμαρχο Πολυγύρου
2. κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
(και δι’ αυτού προς όλα τα μέλη του Δ.Σ.)

 Για πολλοστή αλλά και ύστατη φορά, πιεζόμενος ωστόσο συνειδησιακά, και με την ευκαιρία της 101ης επετείου (στις 13 Ιουλίου) του ηρωικού θανάτου του σπουδαίου Έλληνα αξιωματικού και μεγάλου πατριώτη Γεωργίου Κολοκοτρώνη, ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, στη επίκαιρη συνεδρίαση του ΔΣ του τρέχοντος Ιουλίου –χωρίς να προηγηθούν οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες – τις μετονομασίες των οδών Ερασιστράτου, σε «οδό 2ας Νοεμβρίου 1912» και Γαληνού, σε «οδό Γεωργίου Κολοκοτρώνη, Ταγματάρχου», για τους λόγους τους οποίους έχω εκθέσει σε σχετικές με το θέμα επιστολές μου. Σημειώνω ότι πρόκειται για οδούς  δευτερεύουσες και μη εμπορικές.
 Η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου ας είναι...
πολιτική και η απαραίτητη τυπική διαδικασία να αντιμετωπιστεί στη συνέχεια. Ο Πολύγυρος, ας αρθεί επιτέλους, έστω με την ύστατη αυτή ευκαιρία, στο ύψος της οφειλόμενης πατριωτικής συνειδητοποίησής του, τιμώντας τον Μακεδονομάχο, τον εθελοντή της Κρητικής Επανάστασης του 1897, τον εγγονό του Θ. Κολοκοτρώνη, τον δ/τή του Τάγματος Κρητών, με την υπογραφή του οποίου, στις 2 Νοεμβρίου 1912, στον Πολύγυρο, απελευθερώθηκε η Χαλκιδική μας και ενσωματώθηκε στη συνέχεια στο Ελληνικό Βασίλειο.
 Ζητώ μια ενέργεια του Δήμου, η οποία δεν συνεπάγεται οποιανδήποτε δαπάνη και αντικειμενικά είναι αυτονόητη και οφειλόμενη, εκ μέρους του Δήμου, πρωτοβουλία.
 Υποβάλλω το αίτημα για τελευταία φορά, ζητώντας από ολόκληρο το απερχόμενο Δημ. Συμβούλιο να την υιοθετήσει.
                                                                                         
                                                                                          Με εκτίμηση

                                                                                         Γ. Ι. Ζωγραφάκης                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: