«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Ευθύμης Καρανάσιος για την ανασφάλιστη εργασία

Χειροπιαστά και μετρίσιμα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και την Ειδική Υπηρεσία Ασφάλισης του ΙΚΑ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με στόχο τη διασφάλιση της...
νομιμότητας στην αγορά εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, σε συνεργασία που είχε πρόσφατα με παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για θέματα της Χαλκιδικής, ενημερώθηκε και για το ζήτημα αυτό ενόψει της τουριστικής περιόδου και της δραστηριοποίησης πολλών εποχιακών επιχειρήσεων στην περιοχή.
«Πρώτη φορά στη χώρα μας η υπόθεση της καταπολέμησης της παραβατικότητας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση δεν έμεινε στα λόγια και τις καλές προθέσεις», τόνισε και επισήμανε:
«Από την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2014, ελέγχθηκαν 12.792 επιχειρήσεις και σε σύνολο 81.433  εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.507.  Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν τα 15.641.821 ευρώ.
Όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, τον Απρίλιο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας έφτασε στο 21,65%, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το  39,18% τον Απρίλιο του 2013.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ελέγχθηκαν 2056 επιχειρήσεις με σύνολο εργαζομένων 14.809 και εντοπίστηκαν 123 αδήλωτοι εργαζόμενοι δηλ. 0,83 % σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων που είναι το μικρότερο σε όλη τη χώρα.
Στη Χαλκιδική έγινε έλεγχος σε 71 επιχειρήσεις με σύνολο εργαζομένων 567 και βρέθηκαν 8 αδήλωτοι εργαζόμενοι δηλ. ποσοστό 1,41%.
Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας είναι εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης, Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες ασφαλείας (Security).

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με την τουριστική κίνηση να προβλέπεται εξαιρετικά υψηλή,  η προσπάθεια θα κορυφωθεί από τον επόμενο μήνα με συντονισμένους ελέγχους».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον μισθο σου ποτε θα μας μιλησεις περιμενουμε........

Ανώνυμος είπε...

Για τον μισθο σου ποτε θα μας μιλησεις περιμενουμε........

Ανώνυμος είπε...

Kαραφλό γατάκι δεν ξέρω εάν μάθεις αλλά σίγουρα δεν θα νιώσεις ΠΟΤΕ τον μισθό βουλευτή, μην περιμένεις άδικα και μην ρωτάς