«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον...
συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.
Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στις περιοχές Ν. Μουδανιά 5&7/05/2014, Πολύγυρος 6&8/05/2014, Κασσάνδρα 19&20/05/2014, Καλλιθέα 21&22/05/2014, Ν. Μουδανιά 26&27/05/2014, Πολύγυρος 28&29/05/2014.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2014 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται στο Malmö της Σουηδίας η μοναδική διπλή έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων για την αγορά των Σκανδιναβικών χωρών (Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair). Με τους Σκανδιναβούς να έχουν την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων στον κόσμο, 1.2€ δις σε βιολογικά τρόφιμα το 2013, η έκθεση αποτελεί πλέον σταθμό για όλους τους παραγωγούς, διανομείς και χονδρεμπόρους ανά τον κόσμο. , η έκθεση θα εστιάσει στους κλάδους των Τροφίμων & Ποτών, Συστατικών, Βιταμινών & Συμπληρωμάτων Διατροφής, Καλλυντικών & Φυσικής Φροντίδας και Προσωπικής Υγιεινής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες www.naturalproductsscandinavia.com και www.nordicorganicexpo.com. Για πληροφορίες και συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 2310 268 100 ή κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο στα ελληνικά μέσα από το www.reco-exports.com .


  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GREECE WELCOMES YOU TO LONDON
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ότι θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου 2014 στο Λονδίνο, στην Αγγλία, έκθεση με moto «GREECE WELCOMES YOU TO LONDON». Η έκθεση που διοργανώνεται από τη η Εταιρεία GREEK AGORA EXPO LTD, ως ιδιωτικός φορέας προβολής και προώθησης Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Εξωτερικό, εξασφάλισε την διοργάνωση Έκθεσης στο ΟLYMPIA ΝΑΤΙΟΝΑL HALL στο Λονδίνο, χωρητικότητας 10.000 τ.μ, διαθέσιμα μόνο σε Ελληνικές Επιχειρήσεις που παράγουν εκλεκτής ποιότητας Ελληνικά προϊόντα κάθε κατηγορίας από τρόφιμα και ποτά, έως έργα τέχνης και υπηρεσίες . Η Έκθεση θα περιλαμβάνει συνεργασίες Β2Β (Business to Bussines) με μεγάλες εταιρίες έως και μικρές τοπικές επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου κάθε κατηγορίας και της διανομής παραδοσιακών τροφίμων, ποτών , καθώς και συνεργασίες Β2C (Business to Consumer), όπου οι εκθέτες θα υποδεχθούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία και τουριστών από γειτονικές και άλλες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έντυπα της έκθεσης στο Λονδίνο που αφορούν το κόστος και τους γενικούς όρους συμμετοχής, στο website της Εταιρείας GREEK AGORA EXPO LTD www.greekagoraexpo.net και στα τηλέφωνα 2130291884-2130291886.
  • ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ 30 Ή 60 ΗΜΕΡΕΣ

Από το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, οι δημόσιες αρχές θα είναι υποχρεωμένες να εξοφλούν εντός 30 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 60 ημερών, αγαθά και υπηρεσίες που αγοράζουν από επιχειρήσεις. διαφορετικά, θα υποχρεούνται να πληρώνουν τόκους υπερημερίας 8% στους οποίους θα προστίθεται το επιτόκιο αναφοράς της ΕΚΤ. Σήμερα οι καθυστερήσεις σε πληρωμές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις φτάνουν τις 180 ημέρες.
  • ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014

Στο τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος 2014 το σύνολο της αξίας των ακάλυπτων επιταγών διαμορφώθηκε στα 109 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 38,62%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ενώ το σύνολο των απλήρωτων συναλλαγματικών έφθασε στα 25,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 37,39%, σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013.Μεγάλη πτώση κατεγράφη και στον αριθμό των τεμαχίων των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών. Οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2014 ανήλθαν σε 6.475 τεμάχια, δηλαδή 47,90% λιγότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 15.556, καταγράφοντας μείωση 28,47% σε σύγκριση με τα τέλη Μαρτίου 2013.
  • Eurostat: ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ 3,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να επικυρωθεί η επίτευξη του πρωτοφανούς πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) και να ανοίξει ο δρόμος για την νέα ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, η Eurostat αναμένεται να ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα γύρω στα 3,4 δισ. ευρώ και την Πέμπτη στις 24 Απριλίου, αναμένεται να συνεδριάσει το Euroworking Group για να εγκρίνει την εκταμίευση των 6,3 δισ ευρώ που αποτελούν το πρώτο μέρος της δόσης των 8,3 δισ ευρώ. Στη συνέχεια στο Eurogroup της 5ης Μαίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, θα καλέσει τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για τα περαιτέρω μέτρα διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

  • ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ
Νέα ρύθμιση από το ΥΠΟΙΚ που θα αφορά την απαλλαγή για πάνω από 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, αναμένεται να ενταχθεί στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ακριβώς το ύψος του ετήσιου τζίρου του ελεύθερου επαγγελματία που θα αποτελεί και το «εισιτήριο» για την απαλλαγή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά επαγγελματίες με τζίρο έως 10.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να έχει φύγει από το τραπέζι του ΥΠΟΙΚ το σενάριο που θέλει τον πήχη να ανεβαίνει στις 20.000 ευρώ ετησίως. Η απαλλαγή δήλωσης ΦΠΑ για ορισμένους επαγγελματίες αποτελεί πρόταση της Τρόικα η οποία μάλιστα έχει κατατεθεί εδώ και καιρό. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην πρόταση αυτή ισχυριζόμενοι ότι το ισχύον καθεστώς προκαλεί απώλειες στο Δημόσιο λόγω των επιστροφών ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλο διοικητικό βάρος στη φορολογική διοίκηση για την επεξεργασία, την επικύρωση και τον έλεγχο των δηλώσεων υποβολής ΦΠΑ.

  • ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Οι τράπεζες θα μπορούν στο μέλλον να κάνουν οι ίδιες αίτηση, προκειμένου να ενταχθούν χρεωμένες στο τραπεζικό σύστημα εταιρείες στο άρθρο 99, λόγω της αδιαφορίας που επιδεικνύεται από πλευράς των βασικών μετόχων εταιρειών, ώστε να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, το δικαίωμα αυτό έχει αποκλειστικά η διοίκηση κάποιας εταιρείας. Ωστόσο, οι τραπεζίτες θεωρούν ότι έφτασε η ώρα κι αυτό το «ταμπού» να σπάσει. Κι ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση. Η πρόταση που αναφέρεται παραπάνω, για το άρθρο 99, θα ενταχθεί στο πακέτο των αλλαγών που θα δρομολογηθούν στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος μελετάται και θα κατατεθεί προσεχώς, με πρωτοβουλία των υπουργείων Ανάπτυξης - Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 225.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Με αμείωτο ρυθμό, ακόμα και τις ημέρες του Πάσχα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την λήψη του κοινωνικού μερίσματος με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερες από 225.000 αιτήσεις μέχρι σήμερα. Οι 42.000 έχουν γίνει ήδη αποδεκτές, με το κονδύλι αυτό να ανέρχεται στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι 71.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ 112.000 βρίσκονται σε αναμονή. Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα θα δουν το ποσό πιστωμένο στον λογαριασμό τους έως τις 10 Μαΐου. Αναφορικά με τους ενστόλους, 74.000 εξ αυτών έως τις 10/5 θα δουν πιστωμένο στους λογαριασμούς τους ποσό που συνολικά θα φθάνει στα 37 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.
  • ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Αρχίζει επίσημα από σήμερα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωκάλπες της 25ης Μαΐου, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο προκηρύσσονται οι ευρωεκλογές . Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 58 Προεδρικό Διάταγμα «Ορισμός ημέρας διεξαγωγής και διάρκειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στο υπ’ αρ. 101 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Α’). Επίσης,  με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα,  ορίσθηκε ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για τα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά, κατά την ημέρα των εκλογών ή την 24η Μαΐου 2014, ημέρα Σάββατο. Από σήμερα λοιπόν ισχύουν και οι περιορισμοί σχετικά με τις εμφανίσεις των υποψηφίων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: