«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων»...
(10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.
Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στις περιοχές Ν. Μουδανιά 5&7/05/2014, Πολύγυρος 6&8/05/2014, Κασσάνδρα 19&20/05/2014, Καλλιθέα 21&22/05/2014, Ν. Μουδανιά 26&27/05/2014, Πολύγυρος 28&29/05/2014.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2014 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται στο Malmö της Σουηδίας η μοναδική διπλή έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων για την αγορά των Σκανδιναβικών χωρών (Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair). Με τους Σκανδιναβούς να έχουν την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων στον κόσμο, 1.2€ δις σε βιολογικά τρόφιμα το 2013, η έκθεση αποτελεί πλέον σταθμό για όλους τους παραγωγούς, διανομείς και χονδρεμπόρους ανά τον κόσμο. , η έκθεση θα εστιάσει στους κλάδους των Τροφίμων & Ποτών, Συστατικών, Βιταμινών & Συμπληρωμάτων Διατροφής, Καλλυντικών & Φυσικής Φροντίδας και Προσωπικής Υγιεινής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες www.naturalproductsscandinavia.com και www.nordicorganicexpo.com. Για πληροφορίες και συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 2310 268 100 ή κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο στα ελληνικά μέσα από το www.reco-exports.com .




  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GREECE WELCOMES YOU TO LONDON
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ότι θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου 2014 στο Λονδίνο, στην Αγγλία, έκθεση με moto «GREECE WELCOMES YOU TO LONDON». Η έκθεση που διοργανώνεται από τη η Εταιρεία GREEK AGORA EXPO LTD, ως ιδιωτικός φορέας προβολής και προώθησης Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Εξωτερικό, εξασφάλισε την διοργάνωση Έκθεσης στο ΟLYMPIA ΝΑΤΙΟΝΑL HALL στο Λονδίνο, χωρητικότητας 10.000 τ.μ, διαθέσιμα μόνο σε Ελληνικές Επιχειρήσεις που παράγουν εκλεκτής ποιότητας Ελληνικά προϊόντα κάθε κατηγορίας από τρόφιμα και ποτά, έως έργα τέχνης και υπηρεσίες . Η Έκθεση θα περιλαμβάνει συνεργασίες Β2Β (Business to Bussines) με μεγάλες εταιρίες έως και μικρές τοπικές επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου κάθε κατηγορίας και της διανομής παραδοσιακών τροφίμων, ποτών , καθώς και συνεργασίες Β2C (Business to Consumer), όπου οι εκθέτες θα υποδεχθούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία και τουριστών από γειτονικές και άλλες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έντυπα της έκθεσης στο Λονδίνο που αφορούν το κόστος και τους γενικούς όρους συμμετοχής, στο website της Εταιρείας GREEK AGORA EXPO LTD www.greekagoraexpo.net και στα τηλέφωνα 2130291884-2130291886.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ « International Iron, Machinery And Machinery Parts Fair» ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, ότι διοργανώνεται από το Ελληνο - Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος από 05 έως 08 Ιουνίου 2014 η  Διεθνής Έκθεση « International Iron , Machinery And Machinery Parts Fair» από την εταιρία  Hannover-Messe Bilişim Fuarcilik A.S, στην Τουρκία- Κωνσταντινούπολη (Istanbul) – στο Tuyap Fair,Convention and Congress Center–  με την επιχορήγηση του σχετιζόμενου φορέα εξαγωγής. Στην έκθεση προσκαλούνται τα στελέχη των διοικήσεων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Βιομηχανία σιδήρου, Μηχανήματα και ανταλλακτικά. (Iron machinery and machinery parts). Παράλληλα με την έκθεση υπάρχει ειδική διοργάνωση από το Υπουργείο, το οποίο διαρκεί 3 μέρες και περιλαμβάνει επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο καθώς και συναντήσεις με τους παραγωγούς-επιχειρηματίες. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.win-fair.com/en/index.html, στα τηλέφωνα του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος 2310 365177-8, και στο e-mail: secretary@grtrchamber.org.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, ότι το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, με την ενεργό υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσκαλεί τις Ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στη 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή στην Κένυα, που πραγματοποιείται 7 και 8 Ιουλίου 2014. Η Αποστολή οργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνο - Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού. Η 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή απευθύνεται σε επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων παρέχοντάς τους την ευκαιρία να ενταχθούν, με οργανωμένο τρόπο, σε μία νέα και δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά –πύλη για ολόκληρη την Ανατολική Αφρική, και να αναπτύξουν σταθερές και υγιείς συνεργασίες. Η 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή απευθύνεται, κυρίως, σε επιχειρήσεις από τους κλάδους: Δημόσια Έργα – Κατασκευές – Ενέργεια, Τεχνολογία – ΙΤ – Εκπαίδευση, Τουρισμός , Αγροτικά Προϊόντα , Μηχανήματα Αγροτικά και Οικοδομικά , Δομικά Υλικά , Ιατρικός Εξοπλισμός, Φάρμακα & Παραφαρμακευτικά Υλικά , Βιομηχανικά Είδη , Ένδυση – Υπόδηση, Επενδύσεις & Διαχείριση Ακινήτων . Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Προξενείο στο τηλέφωνο 210 – 38.39.259 ή να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα της Αποστολής: trademission.kenyagreece.com/2014.
  • ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ 160.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

«Παράθυρο» για την καταβολή -και το 2015- χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ από τους 160.000 ελεύθερους επαγγελματίες που, υπό την πίεση της κρίσης και της έλλειψης ταμειακής ρευστότητας, έχουν ήδη ενταχθεί σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες καθώς και από όσους δεν έχουν αξιοποιήσει, έως σήμερα, τη δυνατότητα αυτή, «ανοίγει» ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. «Η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας θα παραταθεί και μετά τις 31/12/2014», προαναγγέλλει ο Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «το μέτρο έχει αποδώσει δίνοντας ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες και, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό κίνητρο για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δηλαδή να ρυθμίζουν τις οφειλές και να τηρούν τις ρυθμίσεις.
  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που εισάγει την αρχή «πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω». Το νομοσχέδιο θέτει δεσμευτική προθεσμία ως το τέλος του 2014 για την έκδοση όλων των προβλεπόμενων εφαρμοστικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο Κ. Χατζηδάκης με δηλώσεις του, το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί τον υπουργό Ανάπτυξης να ρυθμίσει το πλαίσιο άσκησης της κάθε οικονομικής δραστηριότητας.
  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΠΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει, από το 2015, το συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, αλλά και ανάμεσα σε ιδιώτες. Σε ό,τι αφορά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, προβλέπεται ότι επιχειρήσεις με τζίρο έως 500.000 ευρώ κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, θα μπορούν να επιλέξουν το νέο σύστημα σύμφωνα με το οποίο δεν θα είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει.

  • ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Το νέο «Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» παρουσίασε στο EuroworkingGroup, η ελληνική πλευρά. Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και μειώσεις φόρων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε φυσικά πρόσωπα καθώς και στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, μόλις το επιστρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Τέλος, το αναπτυξιακό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας την επόμενη δεκαετία θα στηριχθεί σε εννέα εξωστρεφείς 9 τομείς που η Ελλάδα έχει ή μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
  • ΜΕ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Tην έναρξη λειτουργίας του πρώτου, από τα τρία υπο-ταμεία, Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου σηματοδότησε η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στη γερμανική επενδυτική τράπεζα ΚFW και το ελληνικό Δημόσιο μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από δύο χρόνια. Η σύμβαση προβλέπει ότι η KFW θα συμμετάσχει με 100 εκατ. Ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα διαθέσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων άλλα 100 εκατ. ευρώ. Tα κεφάλαια της KFW θα διατεθούν στο πρώτο «πακέτο» για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • ΕΤΕπ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ 50 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ
Mε 50 εκατ. ευρώ θα συμμετέχει η Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων στο Eλληνικό Eπενδυτικό Tαμείο βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν ο υπουργός Aνάπτυξης Kωστής Xατζηδάκης και ο πρόεδρος της ETEπ Werner Hoyer. Tα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά πάσα πιθανότητα μέσω του δεύτερου υποταμείου, που θα συστήσει το Eλληνικό Eπενδυτικό Tαμείο και αφορά στην κεφαλαιουχική συμμετοχή σε βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την παροχή τεχνικής βοήθειας σε start ups.
  • ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ

Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση στα πλαίσια της αξιοποίησης των κονδυλιών του νέου ΕΣΠΑ.  Σύμφωνα με το «Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης» που υποβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξειδικεύει τη στρατηγική της χώρας για το διάστημα 2014 - 2020 κεντρική επιδίωξη του νέου ΕΣΠΑ είναι η δημιουργία 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας έως το 2020 μέσα από την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης από το 55% στο 70% και η μείωση του αριθμού των ατόμων που είναι σε κατάσταση φτώχειας κατά 450.000.
  • ΥΠΟΙΚ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,54 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,541 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 520 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 878 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014.
  • ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Η ΕΣΕΕ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Άλλαξε η ονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε «Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας» και υπάρχει πλέον πρόβλεψη για την ύπαρξη συνεργαζόμενων μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ. Αυτές είναι δύο βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων στο 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ και στην ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της για το 2014 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κυλλήνη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
  • ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Επέστρεψαν περίπου 500 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των καταθέσεων που διατηρούν στα πιστωτικά ιδρύματα επιχειρήσεις και νοικοκυριά αυξήθηκε στα 161,052 δισ. ευρώ από 160,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, το σύνολο των καταθέσεων, αν προστεθούν αυτές της Κεντρικής Κυβέρνησης (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, κλπ.) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φθάνει τα 177,2 δισ. ευρώ από 174,6 δισ. ευρώ. που ήταν στις αρχές του χρόνου.
  • ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ 2013 – ΑΥΞΗΣΗ 16,4% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Αύξηση κατά 16,4% παρουσίασαν τα έσοδα από τον Τουρισμό τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έφθασαν τα 12,1 δισ. ευρώ από 10,4 δισ. ευρώ που ήταν το 2012. Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2013 έναντι του 2012 ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των αφίξεων ταξιδιωτών κατά 18,7%, ενώ η μέση κατά ταξίδι δαπάνη σημείωσε μείωση κατά 1,9% ή 12 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 604 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η ταξιδιωτική κίνηση έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων τουριστών, από 17 εκατομμύρια που ήταν το 2012.
  • ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 350.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014

Στο ποσό των 350.000.000 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και αυτό θα πρέπει να έχει εισπραχθεί έως το τέλος του 2014, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Τα έσοδα του ΚΕΑΟ από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, όπως δήλωσε ο υπουργός, αποτελούν έσοδα των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών, στους οποίους αποδίδονται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.
  • ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 10 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΪΟΥ

Προαιρετικά ανοικτά, θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου, από την Παρασκευή 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα από τις 11.00 πμ έως τις 8.00 μμ. , βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 15 Ν. 4177/2013).
  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν από την Τρίτη 28 Απριλίου και λήγει στις 9 Μαΐου 2014 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 03 Σεπτεμβρίου 2014. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία έξι τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 έως 16.000 ευρώ. Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1999 έως 14 Ιουνίου 2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και το πολύ για 15 συνεχόμενες ημέρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες προσέλευσης και αποχώρησης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: