«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τελευταία προθεσμία για την ενδοδημοτικη κινητικότητα (οδηγίες)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ενδοδημοτικη κινητικότητα, καθώς απομένουν δύο μόνο εβδομάδες για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι στις 2 Μαΐου, οπότε και θα πρέπει οι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποβάλουν αίτηση μετάταξης και να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του... προγράμματος εθελοντικής κινητικότητας, προκειμένου να μεταταγούν στον φορέα προτίμησής τους.
Αυτά προβλέπει επισήμως η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με το πρόγραμμα της «Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας», οι συμμετέχοντες στο οποίο θα τεθούν για ένα μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το ιστορικό της ενδοδημοτικης κινητικότητας
Αρχικά η προθεσμία έληγε στις 2 Απριλίου. Όμως με το άρθρο 24 του νόμου 4255 για «Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’, αρ. φύλ. 89/11.4.2014) δόθηκε παράταση 20 εργάσιμων ημερών. Έτσι, οι υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και φορέων τους θα μπορούν να καταθέσουν ως και τις 2 Μαΐου αίτημα για να μετακινηθούν σε νέα θέση άλλου ΟΤΑ.
Στο άρθρο 24 του Ν. 4255/2014 σημειώνεται συγκεκριμένα:
«1. A. Η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4223/2013 (Α” 287), όπως ισχύει, παρατείνεται από τη λήξη της για είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες. Η αληθής έννοια της αρχικής προθεσμίας των πέντε ημερών της ίδιας παραγράφου αφορά σε εργάσιμες ημέρες.
Β. Η παρ. 3 του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως ισχύει, τροποποιείται ως ακολούθως: «Εντός τριών (3) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου, το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής συντάσσει την απόφαση μετάταξης κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας. Εν συνεχεία βεβαιώνεται η ύπαρξη της αναγκαίας πίστωσης και η απόφαση αποστέλλεται αμελλητί προς έλεγχο νομιμότητας στον οικείο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή προκειμένου για την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ στον Υπουργό Εσωτερικών»».
Οδηγίες για την υπαγωγή στο πρόγραμμα
Υπενθυμίζεται ότι όσοι υπάλληλοι μετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να καταθέσουν αίτησή τους μόνο σε ένα φορέα της επιλογής τους.
Η αίτηση κατατίθεται στη Διεύθυνση Διοικητικού / Προσωπικού του φορέα υποδοχής. Μαζί με την αίτηση υποχρεωτικά υποβάλλονται:
•Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου υπαλλήλου, στην οποία θα αναγράφεται ο κλάδος / ειδικότητα, ο βαθμός του, τα χρόνια υπηρεσίας του και τα προσόντα που κατέχει
Σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης ή του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου
Στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπειρία, τις γνώσεις των αιτούντων και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο.
Η μετάταξη στο πλαίσιο του προγράμματος «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας»διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.
Το προσωπικό που μετατάσσεται τίθεται σε διαθεσιμότητα χρονικής διάρκειας ενός μηνός, αρχομένης από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως με την πάροδο του μηνός και προς τούτο εκδίδεται αμελλητί σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα υποδοχής.
Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, το προσωπικό αυτό, μετά το πέρας της διαδικασίας, «δεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας».
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: