«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • 11η ΔΙΕΘΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΕΤΕΕ) πραγματοποιεί επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της...
11 th International fair in İstanbul - Hosiery, Underwear Fair, Sportswear Special Section (Εσώρουχα, Πυτζάμες, Κάλτσες, Μαγιό, Πλεκτά ) από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Το ΕΤΕΕ σε συνεργασία με την... διοργανώτρια εταιρία καλύπτουν (α) Το κόστος του ξενοδοχείου 5 αστέρων για 2 νύχτες με πρωινό, (β) Το κόστος μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και  στον εκθεσιακό χώρο καθημερινά, (γ) Δωρεάν εισιτήριο για την είσοδο στην έκθεση, (δ) Χρήση της  αίθουσας VIP του εκθεσιακού κέντρου για επιχειρηματικές συναντήσεις. Η συμμετοχή στην έκθεση για παλιά και νέα μέλη του  ΕΤΕΕ είναι δύο άτομα και για μη μέλη ένα άτομο.Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2117000264-7, E Mail:info@etee.gr,fairs@etee.gr ,  Website:www.etee.gr
  • 23η “Detrop Boutique Show Athens”
Σας ενημερώνουμε ότι ή ΔΕΘ - HELEXPO A.E. διοργανώνει την 23η “Detrop Boutique Show Athens” η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 14-16 Μαρτίου 2014, στο HELEXPO MAROUSSI. Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών DETROP, με τη νέα εξειδικευμένη έκθεση ‘Boutique Show Athens’, στοχεύει σε μια αποκλειστική ξενάγηση στα Μοναδικά Ελληνικά, Μεσογειακά, Πιστοποιημένα Προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες προϊόντων. Στο πλαίσιο της έκθεσης η ΔΕΘ-HELEXPO με γνώμονα πάντα την ποιοτική και όχι ποσοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, s/m, h/m, καταστήματα delicatessen κλπ) από συγκεκριμένες χώρες-στόχους όπως Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σκανδιναβία & Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από άλλες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους όπως χώρες της Β. Αφρικής (Μαρόκο, Λιβύη κα), του Καναδά, της Κύπρου, του Ιράκ, της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανικών χωρών κ.α. με τους οποίους θα κλεισθούν προκαθορισμένα Β2Β ραντεβού. Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών “Detrop Boutique Show Athens”, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του ΣΕΒΙΤΕΛ του ΠΑΣΕΚΤ, του ΣΕΤΕ και της ΠΟΕΣΕ. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310 291201, 291142, e mail : detrop@helexpo.gr, www.helexpo.gr
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες του εξωτερικού. Θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
  1. Σόφια από 13/02 έως 16/02/2014 στην Έκθεση HOLIDAY & SPA EXPO 2014 και διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο SOFIA PRINCESS με κόστος συμμετοχής 116,00 € / άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού του κου Πέτκογλου Νικολάου την Κασσανδρεία (τηλ. 23740 25350, fax 23740 25023, e-mail: petkogloutours@gmail.com).
  2. Βελιγράδι από 26/02 έως 02/03/2014 στην Έκθεση IFT Belgrade 2014 και διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο BEST WESTERN SUMADIJA, με κόστος συμμετοχής 219,00 € / άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο Γενικού Τουρισμού του κου Σγουρή Δημητρίου στα Νέα Μουδανιά ( τηλ. 23730 52333, fax 23730 52116, e-mail: services@sgouris-travel.gr)
  3. Βουκουρέστι από 12/03 έως 16/03/2013 στην Έκθεση TTR ROMANIA 2014 και διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο RAMADA PARK HOTEL, με κόστος συμμετοχής 194,00 € / άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού του κου Πέτκογλου Νικολάου την Κασσανδρεία (τηλ. 23740 25350, fax 23740 25023, e-mail: petkogloutours@gmail.com).
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επιδοτεί με ποσοστό 10% του κόστους για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στα μέλη του που θα συμμετάσχουν στις τουριστικές αποστολές και είναι οικονομικά ενήμερα μέχρι και το έτος 2012. Στο κόστος των αποστολών περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης με λεωφορείο, διαμονή στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό, σε δίκλινα δωμάτια, συνοδό κατά τη διάρκεια της αποστολής, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής www.epichal.gr. Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις τουριστικές αποστολές, να επικοινωνήσουν με τα τουριστικά γραφεία που προαναφέρονται.

  • ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του πρόκειται να διοργανώσει ένα νέο κύκλο σεμιναρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Θα πραγματοποιηθούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα: (1) Social Media Marketing (Διάρκεια 12 ώρες – κόστος 50€ / συμμετέχοντα), (2) Σύγχρονο Management και Ηγεσία (Διάρκεια 12 ώρες – κόστος 50€ / συμμετέχοντα), (3) Tourism Management & Marketing (Διάρκεια 12 ώρες – κόστος 50€ / συμμετέχοντα).Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πολύγυρο, στα Ν. Μουδανιά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων για κάθε τμήμα, τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα. Τα τμήματα θα είναι 25 ατόμων και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων παραδίδεται και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200–24300 και στο e-mail.: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής και το ενημερωτικό των σεμιναρίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Αιτήσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

  • ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν στη Νικήτη 20 & 21/07/2013, στη Χανιώτη 27 & 28/07/2013, στην Καλλιθέα 03 & 04/08/2013 και στον Πολύγυρο 17 & 18/08/2013 να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο για να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr υπάρχουν αναρτημένες οι λίστες με τα εγκεκριμένα μέλη που παρακολούθησαν τα σεμινάρια. Οι βεβαιώσεις για τα υπόλοιπα τμήματα θα παραδοθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα όπου το Επιμελητήριο θα ενημερώσει εκ νέου τα μέλη του.
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση που όλοι βιώνουμε, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το οποίο έχει δημιουργήσει μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης.Η συμβουλευτική υποστήριξη είναι δωρεάν για την κάθε επιχείρηση και χωρίς οποιαδήποτε μελλοντική υποχρέωση για την υποστήριξη που θα τη λάβει. Τα πεδία στα οποία παρέχεται η συμβουλευτική υποστήριξη εστιάζουν στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων (π.χ. οργάνωση, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ κ.α.).Καλούνται όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν θα προωθηθούν στους κατάλληλους συμβούλους του δικτύου, ανάλογα με το πρόβλημα της επιχείρησης και την ειδικότητα των συμβούλων.Η συμπληρωμένη αίτηση, θα αποστέλλεται στη συνέχεια στο fax 210-3838027 ή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση diktyo@imegsevee.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 8837188 (κκ. Ηλίας Γεωργόπουλος και Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης) και στην ιστοσελίδα www.imegsevee.gr και www.diktyo.imegsevee.gr, καθώς και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο τηλ. 2371024200.
  • ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, που επιβαρύνει υπέρμετρα τις επιχειρήσεις, την προώθηση νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό ζητεί από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.Τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε έκτακτη συνάντησή τους την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, προέβησαν στην έκδοση τριών ψηφισμάτων τα οποία και απέστειλαν στους συναρμόδιους υπουργούς.
  • ΣΤΑ 317 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνεχίζει να αυξάνεται το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.φθάνοντας το 171,8% του ΑΕΠ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2013, παραμένοντας το υψηλότερο στην Ε.Ε. Ακολουθούν η Ιταλια με χρέος στο 132,9% του ΑΕΠ, η Πορτογαλια με χρέος 128,7% και η Ιρλανδία με χρέος 124,8%. Στον αντίποδα, το χαμηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εμφανίζουν η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 17,3% και το Λουξεμβούργο με χρέος 27,7%. Ειδικότερα, η ονομαστική αξία του χρέους στο γ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκε στα 317,31 δισ. ευρώ, από 316,96 δισ. το β' τρίμηνο και 305,67 δισ. το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους.Το γ' τρίμηνο τα έσοδα ανήλθαν στα 23,82 δισ. ευρώ ενώ οι συνολικές δαπάνες στα 24,993 δισ. ευρώ, με το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 631 εκατ. ευρώ.
  • ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ

Υποδομές και κονδύλια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος στο νέου ΕΣΠΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο (Αρ.Πρωτ. : 885/ΕΥΣΣΑΑΠ 74/10.01.2014) που έστειλε στις αρμόδιες αρχές το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι περιφέρεις θα λάβουν 4,6 δισ. ευρώ αλλά και το 30% κονδυλίων αξίας 4,4 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τον αγροτικό τομέα. Το νέο ΕΣΠΑ συνοδεύεται ωστόσο από πάρα πολύ αυστηρούς όρους που ονομάζονται «αιρεσιμότητες» και που μπορεί να οδηγήσουν όχι μόνο σε αναστολή αλλά και σε επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων αν τα έργα δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά αν και η Ελλάδα ξεφύγει δημοσιονομικά των στόχων που θέτει η Ε.Ε. Συνολικά θα διατεθούν εως το 2020 19,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων 16,4 από το ΕΣΠΑ και άλλα 4,4 δισ. ευρώ από αγροτικά κονδύλια.Για επιδοτήσεις επιχιερήσεων και άλλα έργα του υπουργείου Ανάπτυξης θα διατεθούν 3,7 δισ. ευρώ. Για υποδομές 4,4 δισ. ευρώ και για το δημόσιο μόνο 386 εκατ ευρώ. Για έργα στήριξης εκπαίδεσης και ανέργων θα διατεθούν 2,1 δισ. ευρώ. Στις περιφέρειες τα πιο πολλά χρήματα λαμβάνει η Κεντρική Μακεδονία και η Αττική.
  • ΟΑΕΕ: ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ

Απλοποιούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΑΕΕ για ποσά έως 10.000 ευρώ. Το μέτρο αποτελεί ταυτοχρόνως και μια ύστατη προειδοποίηση προς τους οφειλέτες-ελεύθερους επαγγελματίες πριν από την έναρξη της διαδικασίας των αναγκαστικών μέτρων. Αναλυτικότερα, όπως ορίζεται σε εγκύκλιο του φορέα, θα ακολουθούνται και για το ποσό των 10.000 ευρώ, ό, τι ισχύει για ποσά έως 5.000 ευρώ. Δηλαδή, καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής ως προϋπόθεση υπαγωγής στην ρύθμιση «Νέα Αρχή». Επίσης, εξαιρούνται και δεν υπάγονται σε ρύθμιση μόνο όσοι οφειλέτες «έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή» και όχι όσοι έχουν υποστεί ποινική δίωξη, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα και για τα μικρά ποσά οφειλών.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΣΤΑ 603 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ 2013
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 12-μηνο 2013, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 603 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 691 εκατ. ευρώ. «Συμπερασματικά, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε υψηλότερα από τους στόχους, με τις επιστροφές φόρων υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο ύψος των εκτιμήσεων, υψηλότερα όμως από το 2012» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

  • ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΦΕΚ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ / ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΕ – ΕΠΕ
Την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης σε ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και ισολογισμών για ΑΕ και ΕΠΕ θα προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργείο προτείνει την κατάργηση αυτή, διότι η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ). Με την προωθούμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι η ελάφρυνση από το διοικητικό βάρος της συγκεκριμένης υποχρέωσης για τις επιχειρήσεις θα ανέρχεται στα 41,83 εκατομμύρια ευρώ.Ο ίδιος ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει άλλωστε την κατάργηση της δημοσίευσης στο ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης για την ελάφρυνση του διοικητικού βάρους ειδικά σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με σκοπό την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
  • ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟ 2013

Πενταπλάσιοι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν το 2013, σε σχέση με το 2012, αποτρέποντας την προώθηση στην αγορά 10,7 εκατ. τεμαχίων προϊόντων «μαϊμού», σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ). Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πάταξης του Παρεμπορίου, από τις ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ, τελωνεία, υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ΚΕΛΑΥΕ­) το 2013 έγιναν 131.349 έλεγχοι έναντι 24.700 το 2012 (αύξηση 431%). Κατασχέθηκαν -και απετράπη η διακίνησή τους στην αγορά- προϊόντα παρεμπορίου που έφτασαν τα 10.793.372 τεμάχια έναντι 2.052.483 τεμαχίων το έτος 2012 (αύξηση 425%). Επίσης, σε όποιους από τους διακινητές είχαν ΑΦΜ επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Σημειώνεται πάντως ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώθηκαν οι παραβάσεις κατά 26% και οι κατασχέσεις και καταστροφές κατά 20%.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Επίδομα ανεργίας θα δικαιούνται, στο εξής, από τον ΟΑΕΔ και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος, πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και είναι «ασφαλιστικά ενήμεροι», δηλαδή ρυθμίζουν τις οφειλές τους και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων. Τη διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών (ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΜ - ΜΜΕ) οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα των 360 ευρώ τον μήνα για διάστημα 3 έως 9 μηνών (ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης) προβλέπει απόφαση που πρόκειται να εκδώσει εντός των προσεχών εβδομάδων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ μόνο 4.200 «άνεργοι» ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην ασφαλισμένοι λαμβάνουν το επίδομα των 360 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, άλλοι 1.000 είναι σε... αναμονή και τα αποθεματικά, από τη σχετική εισφορά των 10 ευρώ, ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ!
  • ΦΤΩΧΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ 2,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Κατά 8% μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στο τρίτο τρίμηνο του 2013, έναντι του ιδίου διαστήματος του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Μέσα σε ένα χρόνο τα νοικοκυριά έχασαν 2,6 δισ. ευρώ απο το εισόδημά τους, το οποίο διαμορφώθηκε στο 30,4 2,6 δισ. ευρώ ευρώ απο 33 2,6 δισ. ευρώ. Η πτώση αυτή αποδίδεται κυρίως στη μείωση κατά 9,9% των αποδοχών των εργαζομένων και στη μείωση κατά 8,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράτουν τα νοικυριά. Επίσης, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 10,2 % στο τρίτο τρίμηνο του 2013 έναντι του ιδίου διαστήματος του 2012 και έφτασε στα 32,4 2,6 δισ. ευρώ έναντι των 36,1 2,6 δισ. ευρώ το 2012. Παράλληλα, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικυριών (που ορίζεται ως η καθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριθστο διαθέσιμο εισόδημα) ήταν -6,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2013, όταν το ίδιο διάστημα του 2012 ήταν -9,3%.
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΙΣ e-ΑΓΟΡΕΣ

Το ρεκόρ αγορών μέσω Διαδικτύου κατέχουν μεταξύ των Νοτιοευρωπαίων οι Έλληνες καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι η διείσδυση τόσο του Ιnternet όσο και του ηλεκτρονικού εμπορίου έγινε με σχετική καθυστέρηση στα ελληνικά νοικοκυριά. Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι άλλαξε δραστικά τις καταναλωτικές συνήθειες, καθώς ολοένα και περισσότεροι αναζητούν πιο συμφέρουσες λύσεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα, εντός κι εκτός Ελλάδος. Σύμφωνα με μελέτη του E commerce Europe (πρόκειται για την ευρωπαϊκή ένωση επιχειρήσεων ηλεκτρονικών πωλήσεων) για το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Νότια Ευρώπη, η μέση ετήσια δαπάνη του Ελληνα καταναλωτή για ηλεκτρονικές αγορές ήταν το 2012 1.347 ευρώ, αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της περιοχής, που είναι τα 864 ευρώ. Στη δεύτερη θέση κατατάσσονται οι Πορτογάλοι οι οποίοι το 2012 δαπάνησαν κατά μέσο όρο 979 ευρώ, στην τρίτη θέση οι Κύπριοι με 885 ευρώ, ενώ οι Ισπανοί βρίσκονται στην τέταρτη θέση.
  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Στη δρομολόγηση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη διεκπεραίωση των ανεξόφλητων δανείων προχωρεί η κυβέρνηση. Συγκροτείται συμβούλιο από υπουργούς το οποίο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή. Επιφορτίζεται με την έκδοση των νομοθετικών και διοικητικών πράξεων για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, το κείμενο της πράξης βρίσκεται στη φάση της συγκέντρωσης υπογραφών από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί.

  • ΑΥΞΗΣΗ 15,3% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΝΔΕΚΑΜΗΝΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17,5 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Tα 17,5 εκατομμύρια ξεπέρασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισαγόμενη τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 15,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Η εξέλιξη αυτή συνοδεύτηκε από αύξηση των εισπράξεων κατά 14,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Συνακόλουθα, το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 20131 εμφάνισε πλεόνασμα 10,137 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,523 δισ. ευρώ (ή κατά 17,7%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (Ιανουάριος- Νοέμβριος 2012: 8,614 δισ. ευρώ). Αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών από τις χώρες της ΕΕ κατά 7,2% ξεπερνώντας τα 10,3 εκατομμύρια τουρίστες. Ωστόσο μεγαλύτερη αύξηση κατά 29,4% παρουσίασε το τουριστικό ρεύμα από χώρες εκτός ΕΕ. Ειδικότερα, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση κατά 54,7% και διαμορφώθηκαν στα 1,348 εκατ. ταξιδιώτες. Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24,5% και διαμορφώθηκαν στις 453 χιλ. ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: