«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει (NEWSLETTER No 46)


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις... εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής παρατείνονται μέχρι Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι πραγματοποιεί σεμινάρια ΛΑΕΚ μικρών επιχειρήσεων (1 -25 άτομα), Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Γ΄ κατηγορίας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 40,00 €) επικινδυνότητας και σεμινάρια ΕΦΕΤ για  «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια τεχνικού ασφαλείας Γ’ κατηγορίας στην περιοχή Νικήτης, στο ΕΠΑΛ Νικήτης (30/11-01/12/2013), στον Πολύγυρο στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου (30/11-01/12/2013) και στα Νέα Μουδανιά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, τέσσερα τμήματα (14-15/12/2013). Για την Β’ κατηγορία έχουν συμπληρωθεί δύο τμήματα στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής (28-29/11/2013 έως 02-06/12/2013) και ακόμη ένα στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής (09-13/12/2013 έως 16-17/12/2013). Τα ανωτέρω τμήματα με τους συμμετέχοντες, τις ημερομηνίες, τις ώρες και τον τόπο υλοποίησης κάθε σεμιναρίου, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr, στην ενότητα «Δελτία Τύπου». Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail.: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Επισυμαίνουμε ότι με τη διοργάνωση των παραπάνω τμημάτων ολοκληρώνονται τα σεμινάρια τεχνικού ασφαλείας έτους 2013.

  • ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ e – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Σε ισχύ είναι από τις αρχές του 2013 η λειτουργία της εφαρμογής  «Ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών προς το Επιμελητήριο» και «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου», από το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής. Με την λειτουργία των  ηλεκτρονικών αυτών εφαρμογών το Επιμελητήριο στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις – μέλη του. Μέσω του e- Επιμελητήριο μπορούν τα μέλη του να προβαίνουν στην ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή αιτημάτων για την έκδοση διοικητικών εγγράφων από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, καθώς και στην on line ενημέρωση του χρήστη για τυχόν οφειλή και on line εξόφλησή της μέσω πιστωτικής κάρτας, χωρίς να σπαταλούν χρόνο και να επισκέφτονται τα γραφεία του Επιμελητηρίου για να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους.

·       ΕΤΕΑΝ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση, έως τις 30.06.2014 δόθηκε στη διάρκεια του Προγράμματος Εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών υπέρ των Μεσαίων, Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, το οποίο έληγε στο τέλος του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή εγγυήσεων της ΕΤΕΑΝ για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών που εκδίδουν οι Τράπεζες και απευθύνονται στους προμηθευτές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς τη χρήση κεφαλαίων. Συνεργαζόμενες Τράπεζες του Προγράμματος Εγγυητικών επιστολών είναι οι: Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Alpha Τράπεζα, Τράπεζα Αττικής, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Probank.
·       ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 812 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ  2013, ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ για το 2013 προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης, προβλέπει επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,6% το 2014 έναντι ύφεσης 4% εφέτος και μείωση της ανεργίας στο 24,5% το 2014. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα ανέλθει σε 812 εκατ. ευρώ (0,4% του ΑΕΠ) και το 2014 σε 2,9 δισ. ευρώ (1,6% του ΑΕΠ). Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2013 υπολογίζεται σε 2,2% του ΑΕΠ (3,9 δισ. ευρώ) και σε 2,3% του ΑΕΠ (4,2 δισ. ευρώ) για το 2014. Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ υπολογίζεται στο 175,5% για το 2013 και στο 174,8% για το 2014.

·       ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 17,5% ΕΜΦΑΝΙΣΕ  Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Tα 3 εκατομμύρια (2,963.000) άγγιξε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 17,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Στο εννεάμηνο η τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 15,2% σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε τα 15,5 εκατομμύρια. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, τον Σεπτέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να αυξηθούν κατά 17,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Αθροιστικά στο εννεάμηνο οι εισπράξεις σημείωσαν αύξηση κατά 14,4%.
  • ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ 18 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 24 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟ 2013
Τρεις στους τέσσερις κλάδους της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας καταγράφουν το 2013, για ακόμη μία χρονιά, μειωμένα έσοδα. Συγκεκριμένα, μείωση των πωλήσεων εμφανίζουν οι 18 από τους 24 κλάδους, με ορισμένους να παρουσιάζουν διψήφια ποσοστιαία πτώση εσόδων, σε επίπεδα που υπολείπονται των εσόδων που είχαν το έτος 2005, ακόμη και κατά 75%. Ωστόσο, οι 13 από τους 18 αυτούς κλάδους εμφανίζουν επιβράδυνση της πτωτικής πορείας των εσόδων τους. Επίσης, οι υπόλοιποι έξι κλάδοι καταγράφουν ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών τους, αν και το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην άνοδο των διεθνών τιμών των προϊόντων τους. Αυτά συνάγονται από την εξέλιξη του κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2012- Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει και επεξεργάζεται η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Βάσει αυτών, ο συνολικός κύκλος εργασιών της βιομηχανίας την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών του αντίστοιχου προηγούμενου δωδεκαμήνου, μειώθηκε κατά 1,9%. Η μείωση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη, όμως, αν απομονωθεί ο κλάδος των παραγώγων πετρελαίου, τα έσοδα του οποίου (αυξήθηκαν κατά 1,9%) αντιστοιχούν στο 27% περίπου των εσόδων όλων των κλάδων της βιομηχανίας.

·       Ο.Α.Ε.Ε.: «ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Για δύο χρόνια (έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015) αποφάσισε ο ΟΑΕΕ να “παγώσει” στα σημερινά επίπεδα τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι μόνο 1 στους 2 ασφαλισμένους είναι σε θέση να πληρώνει τα ασφάλιστρά του για σύνταξη και περίθαλψη. Για να διασφαλιστούν οι πληρωμές των ασφαλίστρων (και ο έλεγχος των καταβολών) η καταβολή των εισφορών θα γίνεται το 2014 με το μήνα (και όχι ανά δίμηνο), σύμφωνα με τροπολογία που πρόκειται να προωθηθεί προς ψήφιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Δεύτερη τροπολογία θα προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των νέων ελεύθερων επαγγελματιών ακόμη κι αν δραστηριοοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων ενώ η διοίκηση του Ταμείου διεκδικεί την ασφάλιση εργαζομένων που έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ για λίγες μόνο ημέρες (1 – 10 ημέρες).
  • ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΟΑΕΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ
Δεν θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος ο δικαιούχος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ. Σε εγκύκλιο του Οργανισμού σχετική με τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης αναφέρεται πως μετά την έκδοση της πράξης αναγνώρισης, εφόσον δεν είναι δυνατή η απονομή οριστικής σύνταξης σε διάστημα τριών μηνών (από την έκδοση), θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους μέσα στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία των 45 ημερών. Μετά την έκδοση της πράξης αναγνώρισης, εφόσον δεν είναι δυνατή η απονομή οριστικής σύνταξης σε διάστημα έξι μηνών (από την έκδοση), θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους μέσα στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία των 75 ημερών από την αναγνώριση. Η προσωρινή σύνταξη δεν θα απονέμεται εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος οφείλεται - συμπεριλαμβανομένης και της οφειλής από αναγνώριση χρόνων - ποσό μεγαλύτερο του 30πλασίου του κ.ο. συντάξεων γήρατος του ΟΑΕΕ (για παλαιούς ασφαλισμένους) ή των νέων ασφαλισμένων (πλήρες ή μειωμένο) με  ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.

·       ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ  

Αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις που συστάθηκαν από το διάστημα 24 Νοεμβρίου του 2012 έως και τις 24 Νοεμβρίου του 2013. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), μέσα από τα οποία φαίνεται ότι σε διάστημα ενός έτους συστάθηκαν 39.441 επιχειρήσεις έναντι 32.407 που διαγράφηκαν. Μάλιστα, διαπιστώνει κανείς ότι αρκετά μεγάλος είναι ο αριθμός των νέων ατομικών επιχειρήσεων, καθώς ο αριθμός τους φθάνει τις 29.478, αποτελώντας το 74.74% του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων που συστάθηκαν. Το γεγονός, πάντως, ότι παρά τη διαγραφή 23.631 ατομικών επιχειρήσεων, 29.478 συστάθηκαν, ίσως να αποδίδεται ως ένα βαθμό στην αυξημένη ανεργία και στην αδυναμία εύρεσης εργασίας για πολλούς ανέργους που τους οδηγεί αναγκαστικά στο "επιχειρείν". Με μια εκτενέστερη ανάλυση των στοιχείων και μετά από την αντιπαραβολή των δεδομένων των επιχειρήσεων που διεγράφησαν, διαπιστώνει κανείς ότι θετικό είναι το ισοζύγιο στις επιχειρήσεις με την ακόλουθη νομική μορφή:1. ΑΕ : Συστάθηκαν 794 και διεγράφησαν 244, (2) ΑΤΟΜΙΚΕΣ: Συστάθηκαν 29.478 και διεγράφησαν 23.631, (3) ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 784 Α.Κ: Συστάθηκαν 180 και διεγράφησαν 18, (4) ΕΠΕ: Συστάθηκαν 1325 και διεγράφησαν 566, (5) ΙΚΕ: Συστάθηκαν 2557 και διεγράφησαν 39, (6) ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συστάθηκαν 58 και διεγράφησαν 51, (7) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ: Συστάθηκαν 54 και διεγράφησαν 2, (8) ΣυνΠΕ: Συστάθηκαν 13 και διεγράφησαν 5, (9). ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ: Συστάθηκαν 14 και διεγράφησαν 2.

·       ΕΡΧΕΤΑΙ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Πόθεν έσχες» για όλους από το 2014 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων (κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, συναλλαγές με τράπεζες δηλαδή δάνεια και καταθέσεις). Με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται «φόρος διαβίωσης» που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογουμένου και όχι με βάση το εισόδημα που αυτός δηλώνει ή το τεκμαρτό. Πρόκειται για τη δημιουργία του νέου περιουσιολογίου το οποίο προαναγγέλλεται στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2014 και θα επιτρέψει τον ηλεκτρονικό έλεγχο στην ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Κι αυτό καθώς θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους. Η εφορία θα έχει στη διάθεση της για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα ακόμα και τις δαπάνες για φως, νερό και τηλέφωνο.

·       ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

«Yπό παρακολούθηση» μπαίνουν -αντιμετωπίζοντας άμεσα τον κίνδυνο κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών- όσοι χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 5.000 ευρώ στο IKA, στον OAEE, στον OΓA και στο ETAA. H «οδηγία» που εξέδωσε προς τα Tαμεία, ενόψει της πλήρους λειτουργίας του Kέντρου Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών (KEAO), ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Bρούτσης θέτει 21 κριτήρια με βάση τα οποία οι υπηρεσίες θα ελέγχουν τους οφειλέτες και, κατά προτεραιότητα, θα διεκδικούν τα χρέη τους. Στόχος να εισπραχθούν «όσο το δυνατόν περισσότερα» από παλαιές και νέες οφειλές -που ξεπερνούν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ- και τουλάχιστον έως 764 εκατομμύρια ευρώ το 2014 (με βάση τον κοινωνικό προϋπολογισμό) από ρυθμίσεις οφειλών και κατασχέσεις έτσι ώστε να... στηριχθούν, σε συνδυασμό με τους ελέγχους των δηλώσεων και των πληρωμών εισφορών, τα έσοδα των Tαμείων.

  • ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΣΠΙΤΙΑ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13,5 ΧΙΛ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ 10ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Μέχρι τον Οκτώβριο ασκήθηκαν πάνω από 156.000 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος όσων χρωστούν στην εφορία. Πενήντα έξι σπίτια την ημέρα βγάζει στο σφυρί το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες δήμευσαν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών της χώρας από φορολογούμενους με οφειλές πάνω 100.000 ευρώ προς το δημόσιο. Εκτός από τα σπίτια η εφορία έχει φθάσει να «αρπάζει» καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια από οφειλέτες, οι οποίοι παρά την απειλή της κατάσχεσης αποφεύγουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την εφορία. Την «καταιγίδα» αυτών των πλειστηριασμών που έχουν φθάσει να τρέμουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών.

  • Ε.Ε.: ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ 2014
Τις δομικές παθογένειες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και τις πρώτες προοπτικές ανάκαμψης καταγράφει η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τις Μικρομεσαίες (ΜμΕ) επιχειρήσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση «οι ελληνικές ΜμΕ έχουν πληγεί σοβαρά από την παρατεταμένη ύφεση, σε βαθμό δυσανάλογα μεγαλύτερο σε σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ωστόσο, με βάση τις προβλεπόμενες τάσεις, αναμένεται ότι οι βασικοί δείκτες του τομέα των ελληνικών ΜμΕ θα αρχίσουν να γίνονται θετικοί το 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: