"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το σκάκι "ήρθε" στα ελληνικά σχολεία

Μετά από χρόνιες πιέσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, το υπουργείο Παιδείας «ενέδωσε» και αποφάσισε να εντάξει το σκάκι, στα αθλήματα που διδάσκονται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.
Μένει να συμπεριληφθεί και στη μοριοδότηση των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζήτημα που δεν τακτοποιήθηκε άμεσα καθώς δεν είναι...

ολυμπιακό άθλημα.
Η επιστολή του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι «το σκάκι δύναται να ενταχθεί άμεσα σε αγώνες αθλοπαιδείας στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει με απευθείας συνεννόηση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Όσον αφορά τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων τα οποία εντάσσονται και στη μοριοδότηση των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών- μαθητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς το Σκάκι δεν εντάσσεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής έχει διαθέσιμα όλα τα στοιχεία που αφορούν τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου και μπορεί να συνδράμει με αυτά σε πιθανή σχετική συνεργασία των δύο Υπουργείων».

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: