«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εξελίξεις στο θέμα της ολοκλήρωσης του Γηροκομείου Πολυγύρου

Προοπτική ολοκλήρωσης του κτιρίου του πρότυπου Γηροκομείου Πολυγύρου δημιουργεί η πρωτοβουλία του Βουλευτή Χαλκιδικής Ευθύμη Καρανάσιου να ανακινήσει το θέμα στα αρμόδια Υπουργεία.
Οι συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, του Βουλευτή Ε. Καρανάσιου, του Δημάρχου Πολυγύρου Α. Ζωγράφου και η βοήθεια του Βουλευτή Ι. Δριβελέγκα, έπεισαν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να ξεκινήσει τις...
απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου το οποίο παραμένει ημιτελές επί δώδεκα χρόνια.
Με την υπ’ αριθμ. Γ.Π. Δ27/9509/396/22.7.2013 απόφαση ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Βασίλειος Κεγκέρογλου, ενέκρινε από άποψη σκοπιμότητας την εκτέλεση του έργου «Πρότυπο Γηροκομείο Δήμου Πολυγύρου(μελέτη, ανέγερση κτιρίου και εξοπλισμός, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και περίφραξη», προτεινόμενου προϋπολογισμού ύψους 3. 909.873 €, που αναλύεται ως ακολούθως (ποσό μελέτης 3.278.322 € και απορρόφηση παρελθόντων ετών έως 31.12.2012 ύψους 631.551 €).
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος για τη θετική εξέλιξη που αφορά στο εξαιρετικής σπουδαιότητας έργο, κοινωνικής σημασίας, για τις υπηρεσίες του οποίου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο.
«Με συνεργασία και μεθοδικότητα πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας. Υπολείπεται αρκετός δρόμος για να φτάσουμε στο τέρμα. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και της οικονομικής στενότητας ώστε να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στους πολίτες του Πολυγύρου αλλά και της Χαλκιδικής, ένα σύγχρονο έργο το οποίο θα ανακουφίσει συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσκολία αλλά και θα προσφέρει θέσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Καρανάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: