«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αντ.Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα ο ΤΑP (video)

Με σύνθημα «Νέα Δημοκρατία - Νέα Ελλάδα» άνοιξε η αυλαία των τριήμερων εργασιών του 9ου συνεδρίου της Ν.Δ. στο γήπεδο Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην σημαντική απόφαση για τη δημιουργία του αγωγού TAP και χαρακτήρισε την επιλογή του αγωγού, «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας, η οποία, όπως είπε, καθίσταται πόλος επενδύσεων, αποστομώνοντας τους...

«προφήτες της καταστροφής». Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες καλές ειδήσεις για τη χώρα μας, όπως η σημερινή, για την επιλογή του αγωγού TAP. «H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.


Απεύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα». Μετά την σύντομη διακοπή λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε, ο κ. Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στους αγώνες μένουμε όρθιοι» και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση». Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε».

Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου, αν και επισήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής, πια, κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία.
«Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως προχωράμε στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ» ενώ την χαρακτήρισε και ως «κάστρο βολεμένων».

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορά και στο θέμα των Σκοπίων όπου τα κάλεσε να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους. «Αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη, εμείς θα τα βοηθήσουμε, αλλά να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα» είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».

Οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας πολιτικής επιτροπής. Για το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί η ανάδειξη του νέου γραμματέα του κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: