«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Απεβίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος

Θλίψη σε όλο τον πολιτικό κόσμο προκαλεί η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας, Αθανάσιου Νάκου που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή. Είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς στις αρχές του μήνα αλλά παρουσίασε οξύ αναπνευστικό πρόβλημα και απεβίωσε στην εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου.
O Αθανάσιος Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950.
Ήταν παντρεμένος με την...
Πολιτικό Μηχανικό Δανάη Τσότση και είχε δυο παιδιά, τον Σταυρή, επίσης Πολιτικό Μηχανικό, και τη μικρή Ροδόπη.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Το 1993 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν (το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012) επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.
Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετήθηκε αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του τομέα Ανάπτυξης. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.
Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε τα καθήκοντα του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 εξελέγη Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεξελέγη κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
Ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Θανάση Νάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια.
Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του.
Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: