«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ



Την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Σιθωνίας ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία είναι επιφάνειας 261.000 τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η εν λόγω αξιοποίηση προβλέπει την ανάπτυξη του ακινήτου για... οικιστική χρήση, τουρισμό και αναψυχή. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας.
«Η Τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών (90 χιλιομέτρων) με το αυτοκίνητο από τον διεθνή αερολιμένα Θεσσαλονίκης (το 4ο κατά σειρά κυκλοφορίας μεγαλύτερο αερολιμένα της Ελλάδας) ή 15 λεπτά με ελικόπτερο» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύνμφωνα με το Ταμείο, βάσει του Νόμου 3986/2011, προβλέπεται ότι θα μπορούσε να διατεθεί ένας μέγιστος οικοδομικός συντελεστής της τάξης του 0.20 για την ανάπτυξη της Τοποθεσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα οικόπεδα χρήσεις Θερέτρων και Τουρισμού, που ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν: Κατοικίες, Ξενοδοχεία, Spa, καταστήματα λιανικής πώλησης, τρόφιμα και ποτά.
Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι «η τοποθεσία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός μεσαίου μεγέθους ολοκληρωμένου τουριστικού/οικιστικού έργου, επωφελούμενου από την όμορφη παραλία σε ένα καλά οργανωμένο προορισμό διακοπών, όπως είναι η Χαλκιδική».
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: