«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τίμησαν τους Αετούς των Ιμίων !

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων  Αξιωματικών στα Ίμια!
Η τελετή για τους Αετούς των Ιμίων που έπεσαν την 31η Ιανουαρίου 1996, Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, Υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και Αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού ΠΝ  τελέστηκε στη...
Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού!

Στην τελετή παρέστησαν οι
Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.



Ο Π. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων!


Μετά το τέλος της τελετής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη θυσία τριών ηρωικών Αξιωματικών  των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού μας Ναυτικού, τριών παιδιών του Ελληνικού Λαού, του Υποπλοίαρχου Χ. Καραθανάση, του Υποπλοίαρχου Π. Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Ε. Γιαλοψού, που έπεσαν ηρωικά τη νύκτα των Ιμίων.

Τέτοιες ηρωικές συμπεριφορές, συμπεριφορές πεσόντων στην αποστολή τους και στην επιτέλεση του καθήκοντος, μας παραπέμπουν στις διαχρονικές αξίες και στα ιδανικά του γένους μας. Σε όλα αυτά που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό στις συμπληγάδες της Ιστορίας.»
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: