«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διάκριση του ξενοδοχείου SONIA VILLAGE Χαλκιδικής

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, Ανατολική ΑΕ, στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2012 στη Θεσσαλονίκη, βραβεύθηκε το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort.
Το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort - Γερακινή Χαλκιδικής, αναδείχθηκε 1ο στη βαθμολογία, ανάμεσα σε άλλα ξενοδοχεία, μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου τουριστικών καταλυμάτων αειφόρου ενέργειας και...
έτσι απέσπασε το Βραβείο “RELACS” 2012 για την πράσινη ενέργεια στον Τουρισμό.
Το έργο RELACS εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Intelligent Energy – Europe, IEE» και αφορά στην προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τουριστικά καταλύματα.
Το ξενοδοχείο στην προσπάθειά του να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκατέστησε ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού, αντικατέστησε τις αυτόνομες κλιματιστικές μονάδες με νέες ενεργειακής κλάσης Α (inverter), τους παλαιούς λέβητες με νέους, τελευταίας τεχνολογίας αντικατέστησε τους λαμπτήρες πυρακτώσεων με λαμπτήρες φθορισμού και γενικότερα προέβη σε ενέργειες που συντέλεσαν στην καλή ενεργειακή και φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά του.
Για όλα τα παραπάνω, το ξενοδοχείο διακρίθηκε, μετά από αξιολόγηση που έγινε στην 4η Συνεδρίαση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» του ευρωπαϊκού διακρατικού έργου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΚΜ, Ενώσεων Ξενοδόχων της ΠΚΜ, του ΕΟΤ, Γραφείων Τουρισμού ΟΤΑ, καθώς και φορέων ή επιχειρήσεων που έχουν αναφορά σε εφαρμογές ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort, θα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Δίκτυο «RELACS», σε ανάλογη διαγωνιστική διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συνυποψήφιους άλλα 9 ξενοδοχεία που έλαβαν το 1ο βραβείο σε αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς στις αντίστοιχες χώρες – μέλη του έργου. Το πανευρωπαϊκό βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Βερολίνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης ITB 2013, τον Μάρτιο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: