«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννης Δριβελέγκας:"Ένταξη των κατοίκων της Δ. Ενότητας Ζερβοχωρίων στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου, του Νομού Χαλκιδικής"

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον κ. υπουργό οικονομικών

Θέμα : « Ένταξη των κατοίκων του Δ. Διαμερίσματος Ζερβοχωρίων στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου, του Νομού Χαλκιδικής »

κ. Υπουργέ

Στην προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας των...
υπηρεσιών του Δημοσίου, σε παρελθόντα χρόνο, αποφασίστηκε η κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ( Δ.Ο.Υ. ) Ζαγκλιβερίου και η συγχώνευσή της με αυτήν του Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης. Από τη Δ.Ο.Υ. Ζαγκλιβερίου εξυπηρετούνταν, όπου και ανήκαν για τις οικονομικές- φορολογικές τους υποθέσεις, οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ζερβοχωρίων, σήμερα Δ. Διαμέρισμα του Δήμου Πολυγύρου, του Δήμου της Πρωτεύουσας του Νομού Χαλκιδικής. Το Ζαγκλιβέρι, όπου λειτουργούσε η Δ.Ο.Υ. βρίσκεται στα όρια των Νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.
Σήμερα όμως οι κάτοικοι του Δ. Διαμερίσματος Ζερβοχωρίων, του Δήμου Πολυγύρου, είναι υποχρεωμένοι να διασχίσουν τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φτάσουν στο Λαγκαδά για να διεκπεραιώσουν τις οικονομικές και φορολογικές τους υποθέσεις.
Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, η ταλαιπωρία των κατοίκων είναι καταφανέστατη και επειδή ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, νομίζω ότι θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την ορθολογική εξυπηρέτηση των πολιτών ενός Νομού οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετούνται από τις Δημόσιες υπηρεσίες του Νομού που ανήκουν
Σας ερωτώ

Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να ενταχθούν στην αρμοδιότητα της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ( Δ.Ο.Υ. ) Πολυγύρου, οι κάτοικοι του Δ. Διαμερίσματος Ζερβοχωρίων του Δήμου Πολυγύρου όπου ανήκουν διοικητικά ή όχι;

Αθήνα 28/9/2012
Ο ερωτών Βουλευτής


Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: