«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δελτία Τύπου του Θωμά Καπλάνη Πρώην Δημάρχου Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χάθηκαν οριστικά για το Δήμο μας μια σειρά από έργα που αφορούσαν βασικές υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας και της οδικής σύνδεσης του με τη Θεσσαλονίκη.
 
Συγκεκριμένα, αν και ήταν ήδη δημοπρατημένα από τον Ιούλιο του 2009, δεν πρόκειται να κατασκευαστούν τα νέα νηπιαγωγεία των Καλυβών και του Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 2.021.000 ευρώ, αλλά και.....
το από το Φεβρουάριο του 2010 δημοπρατημένο νέο Λύκειο Πολυγύρου προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, έργα τα οποία, αν και τα αρχίσαμε από το μηδέν, είχαμε καταφέρει να φτάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο στάδιο της υλοποίησης τους. Η αδιαφορία και η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής είχαν σαν αποτέλεσμα αρχικά την εγκατάλειψη και εν συνεχεία την οριστική ματαίωση τους. Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μεγάλα έργα εκπαίδευσης που με τόση προσπάθεια επιτύχαμε να ενταχθούν σε πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθούν για κατασκευή, δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου και των συνεργατών του.

Το ίδιο ισχύει και για τα περιβόητα αντιπλημμυρικά έργα των 9.000.000 ευρώ που είχε «εξασφαλίσει» για όλο το νομό ο πρώην νομάρχης και νυν δήμαρχος του δήμου μας και από τα οποία θα γίνονταν τάχα έργα στην Ορμύλια, στη Μεταμόρφωση και στον Πολύγυρο. Επί τέσσερα χρόνια ακούμε για τα χρήματα αυτά που όλο ….. έρχονται και ποτέ δεν φτάνουν. Μάλιστα, όταν αρχές Μαρτίου του 2012 είχαμε πάλι θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Δήμος και η Περιφέρεια είχαν σπεύσει να μας διαψεύσουν δίνοντας στη δημοσιότητα ακόμη και τις ημερομηνίες δημοπράτησης των έργων που υποτίθεται ότι θα γίνονταν μέσα στον ίδιο μήνα. Από τότε πέρασαν άλλοι τέσσερις μήνες και βέβαια καμία δημοπράτηση δεν πραγματοποιήθηκε. Μάθαμε ότι εγκαταλείφθηκαν και αυτά με εκατέρωθεν (από Δήμο και Περιφέρεια) κατηγορίες για το ποιος φέρει την ευθύνη και αυτού του φιάσκου.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη ματαίωση της κατασκευής του τμήματος Γαλάτιστας – Θέρμης, ενός οδικού έργου που θα ωφελούσε τα μέγιστα το Δήμο μας, δηλαδή τόσο τον Πολύγυρο όσο και τις περιοχές του Ανθεμούντα και των Ζερβοχωρίων, καταλαβαίνουμε ότι στα μεγάλα λόγια είναι πρώτοι, αλλά από έργα ακόμη στο μηδέν. Χορτάσαμε να ακούμε εξαγγελίες και ….. εκατομμύρια. Ας ολοκλήρωναν έστω αυτά που βρήκαν έτοιμα. Ο τόπος έχει ανάγκη από έργα και όχι από ψέματα.


Πολύγυρος 27 / 7 / 2012
ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
Πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου -
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η δημοτική αρχή αγνοώντας προκλητικά την επιθυμία του συνόλου των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρου του Δήμου μας, άνοιξε το Χ.Υ.Τ.Α Πολυγύρου και από την προηγούμενη εβδομάδα δέχεται σκουπίδια και από άλλες περιοχές. Απορριμματοφόρα του Δήμου Αριστοτέλη φέρνουν και αδειάζουν καθημερινά τόνους σκουπιδιών λίγο έξω από την πόλη του Πολυγύρου.

Τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και για την ίδια τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α είναι σε όλους γνωστά. Για το λόγο αυτό και δεν επιτρέψαμε, όσο διοικούσαμε εμείς το Δήμο, να έρθουν σκουπίδια από άλλες περιοχές. Το ίδιο καταφέραμε ακόμη και από τη θέση της μειοψηφίας εδώ και ενάμισι χρόνο, παρ’ όλο που ο δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να το πραγματοποιήσουν. Δεν δίστασαν να έρθουν στο Δικαστήριο εναντίον μας, υποστηρίζοντας με θέρμη τα συμφέροντα αυτών που ήθελαν να φέρουν τα απορρίμματα τους στο Χ.Υ.Τ.Α μας και όχι τα συμφέροντα του δήμου μας και των συμπολιτών μας. Αλλά και στην περίπτωση αυτή η δικαστική απόφαση ήταν κόλαφος και για τους δύο. Απαγόρευσε την απόρριψη σκουπιδιών από άλλες περιοχές στον Χ.Υ.Τ.Α του Πολυγύρου.

Σήμερα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τον κόσμο αλλά και τη δικαστική απόφαση διαπράττουν ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του τόπου μας.

Καταγγέλλουμε δημόσια όσους συμμετέχουν στη λήψη τέτοιων αποφάσεων, ακόμη και αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τη σιωπή τους. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιστοί στις θέσεις και στις αρχές μας.


Πολύγυρος 27 / 7 / 2012
ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
Πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου -
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: