"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γαστρονομικές εκρήξεις στο Mount Athos Area Gourmet

Με γλέντια, χορούς και παραδοσιακές γιορτές τίμησαν τη θάλασσα, τη δεύτερη και πιο «κεφάτη» εβδομάδα του Mount Athos Area Gourmet οι κάτοικοι της περιοχής του Άθω, ευχαριστώντας τη για τα πλουσιοπάροχα δώρα που τους προσφέρει.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ψαροχώρια και ψαρολίμανα της παράκτιας ζώνης, δημιουργώντας γαστρονομικές εκρήξεις χαράς και.....
δημιουργίας.
Η θεματική αυτή ενότητα περιστράφηκε γύρω από τη «μαγειρική» χρήση της τοπικής ψαροπαραγωγής, η οποία αποτελεί τη βάση μιας ιδιαίτερης και υγιεινής διατροφής, που προκαλεί μακροζωία και δημιουργεί ευεξία.

Η τρίτη εβδομάδα, από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 3 Ιουνίου, είναι αφιερωμένη στη μοναστηριακή κουζίνα, που αποτελεί τρόπο γαστρονομικής έκφρασης ολόκληρης της περιοχής και επηρεάζει τις τοπικές τάσεις και συνήθειες. Κάθε βράδυ στις 8, η Ντίνα Νικολάου και τοπικοί chefs δημιουργούν μοναστηριακά πιάτα, ώστε να κάνουν γνωστό στο κοινό ότι η λιτή διατροφή (μέρος της ασκητικής ζωής) μπορεί να αποτελέσει σήμερα τρόπο άσκησης – ψυχικής και σωματικής.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: