«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δράσεις και Προτάσεις για την Αντιμετώπιση της Κρίσης

Βρυξέλλες, 28  Μαρτίου 2012 

 «Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Κρίση  με Αλληλεγγύη-Συνεργασία-Αποτελεσματικότητα» είναι το  κεντρικό θέμα της ημερίδας που  διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. κας Ρόδης  Κράτσα την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στον πολυχώρο Αθηναΐς από τις 10.00-14.00 με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων από πολλούς χώρους δράσης και προσωπική μαρτυρία θυμάτων της κρίσης.
Ο  κεντρικός στόχος της ημερίδας φιλοδοξεί να αναδείξει  πρωτοβουλίες, οι οποίες  αναπτύσσονται, εν μέσω κρίσης, για να στηρίξουν αστέγους, συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να...
καλύψουν τις  ιατρικές ή νομικές ανάγκες τους, μαθητές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα του φροντιστηρίου, οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και αντιμετωπίζουν επισιτιστικά προβλήματα. Η ημερίδα επίσης αποσκοπεί να προβάλλει τις δυνατότητες συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων μεταξύ τους αλλά και με την πολιτεία και τους δήμους για τη μεγιστοποίηση και αξιοποίηση του ενθουσιασμού, της εμπειρίας και του έργου τους.
Οι εισηγήσεις και η συζήτηση θα έχουν κεντρικούς άξονες τη θεματολογία:
-         φτώχεια –έλλειψη στέγης –κοινωνικός αποκλεισμός
-         ελληνική πραγματικότητα –διεθνείς πρακτικές
-         έκτακτα μέτρα –προληπτικά μέτρα
-         αξιοποίηση κοινοτικών πόρων
-         κινητοποίηση πολιτών –εθελοντικών οργανώσεων –τοπικής αυτοδιοίκησης-επιχειρήσεων

Μεταξύ των ομιλητών  περιλαμβάνονται: o Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Δαλλαπόρτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος κ Jérôme Loubère, η διευθύντρια επικοινωνίας και η συντονίστρια του προγράμματος «Συν στο Πλην» της ΜΚΟ PRAKSIS κ.κ. Μουδάτσου και Περτσινίδου, o Ταμίας ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καρδιολόγος Δρ. Φώτης Πατσουράκος, η Υπεύθυνη Νομικής Βοήθειας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δικηγόρος κα Μαίρη Μαντούβαλου, ο αναπλ. καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Γιώργος Τσομπάνογλου, το Επιστημονικό στέλεχος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, η Ερευνήτρια του Εθνικού  Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) Δρ. Λάουρα Μαράτου Αλιπράντη, ο διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, η εκπρόσωπος του Δήμου Μεγάρων κα Παρασκευή Παναγακοπούλου.

Μέσω skype θα παρέμβει στην εκδήλωση από τη Φινλανδία ο κ. Juha Kaakinen, επικεφαλής του πρότυπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο εθνικού προγράμματος για τη μείωση της μακροχρόνιας έλλειψης στέγης 2012-2015.
Το catering της εκδήλωσης έχει ανατεθεί στον κοινωνικό  συνεταιρισμό   "Ευ Ζην", μια νέου τύπου επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και δίνει εργασία σε συμπολίτες μας με δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας ενώ έξω από το χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει παρουσία των  ΜΚΟ  και των πρωτοβουλιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: