«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πέθανε ο Βασίλης Τσιβιλίκας

- Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 70 ετών κατά τη μεταφορά του στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο
- Είχε έντονους πόνους στο στήθος
- Επί 40 λεπτά προσπαθούσαν οι γιατροί να τον επαναφέρουν

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Ένας από τους... σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ένας μεγάλος κωμικός, ένας από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου, δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Ξαφνικά, αναπάντεχα τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Σισμανογλείου, Όλγα Οικονόμου, ο 70χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Είχε έντονο πόνο στο θώρακα. Οι νοσηλευτές στο ασθενοφόρο προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, έδωσαν μάχη επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του.
Φοίτησε στο κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η αρχή έγινε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου. Πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, αλλά δεν την αγάπησε ούτε την ακολούθησε ποτέ! Την εγκατέλειψε νωρίς για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηθοποιία.
Προσπάθησε να μπει στο Θέατρο Τέχνης αλλά δεν τα κατάφερε. Και τελικά, σπούδασε στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία "Η θεία μου η χίπισσα" του Αλέκου Σακελλάριου, δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου. Ήταν η ταινία που τον καθιέρωσε. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: