«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση πληρωμής για τέλη κυκλοφορίας 2012

Παράταση έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των εφοριακών για την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-12-2011.
Στην απόφαση του υπουργείου σημειώνεται ότι παρατείνεται επίσης και η προθεσμία για την θέση των οχημάτων σε... εκούσια ακινησία (κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας), μέχρι και την Παρασκευή 13-1-2012.  Για το χρονικό διάστημα από 2-1-2012 έως και 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η προμήθεια λοιπόν των σημάτων  θα γίνεται μόνο από τις εφορίες. 

Για όλες τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις που έπρεπε να εκπληρωθουν ώς το τέλος του μήνα (π.χ. περαίωση, δόσεων του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κ.α.), το υπουργείο ανακοίνωσε οτι μετατίθεται η ημερομηνία εκπλήρωσής τους την επομένη εργάσιμη μέρα δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου 2012.

Υπενθυμίζουμε ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση, για την προμήθεια του σήματος των τελών κυκλοφορίας έτους 2012, που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν, το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε την Τρίτη 27/12 με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1255/27-12-2011, ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ειδοποιητήρια προς εκτύπωση από τους ενδιαφερόμενους.

Οι εκτυπώσεις αυτές μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις Δ.Ο.Υ για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός στις ΔΟΥ, όπου είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται αποκλειστικά όσοι δεν είχαν ειδοποίηση.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλεγεί το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/ Επιτηδευματίες και στη συνέχεια το πλαίσιο Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια: