«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ 6ο ΑΓΩΝΑ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΡΩΝΑΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παρά το τσουχτερό κρύο 55 κολυμβητές από τη Χαλκιδική και την υπόλοιπη Ελλάδα έπεσαν το πρωί του Σαββάτου στα παγωμένα νερά του Τορωναίου και κολύμπησαν στον 6ο Αγώνα Ψυχής,  πέντε χιλιομέτρων, από τη Μεταμόρφωση στη Νικήτη.
Στις 11.40 δόθηκε η εκκίνηση από την παραλία της Μεταμόρφωσης και οι συμμετέχοντες έπεσαν στην κρύα θάλασσα για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Μετά από 1 ώρα και 17 λεπτά, ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τερμάτιζε πρώτος στην παραλία της Νικήτης, χειροκροτούμενος από τον κόσμο που....
είχε μαζευτεί εκεί από νωρίς.

«Ήταν αρκετά κρύα η θάλασσα, αλλά έχω κολυμπήσει και σε πιο κρύα νερά στην Ισπανία. Ο σημερινός αγώνας μου άρεσε όμως πολύ γιατί ήταν παράπλους, θαύμασα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και θα συνιστούσα και σε άλλους αθλητές να δοκιμάσουν αυτόν τον αγώνα» ανέφερε στο halkidikinews.gr o Αναστάσιος Σαχπανίδης.
Λίγο αργότερα, σε 1 ώρα και 29 λεπτά τερμάτισαν μαζί ο Γιώργος Γιοβανούδης και ο Άγγελος Σαλμάνης, οι οποίοι είναι συναθλητές στον  Ναυτικό Όμιλο Μακεδονίας και έχουν τον ίδιο προπονητή.  Αν και οι δυο κολύμπησαν πρώτη φορά τέτοια εποχή σε ανοιχτή και παγωμένη θάλασσα, οι ίδιοι δήλωσαν στο halkidikinews.gr  ότι θα το ξαναέκαναν.
Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν.ο «Σίθων» το 2004 και 2005. Ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή, ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.  H αγάπη του για τους αθλητές του Διάπλου του Τορωναίου αλλά και για τον ίδιο τον αγώνα ώθησε τα μέλη του Δ.Σ. να κάνουν αυτό το νέο ξεκίνημα.

Του Θοδωρή Δούκα
http://halkidikinews.gr 
ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΑΓΩΝΑ ΨΥΧΗΣ



Ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης τερματίζει στην παραλία της Νικήτης



Ο Γιώργος Γιοβανούδης και ο Άγγελος Σαλμάνης τερματίζουν μαζί
Ο Γιώργος Γιοβανούδης και ο Άγγελος Σαλμάνης






Δεν υπάρχουν σχόλια: