«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις των μαθητών του Πολυγύρου!!!

Οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Πολυγύρου που βρίσκονται υπό κατάληψη, εδώ και τέσσερις ημέρες, πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στον Πολύγυρο και αντιπροσωπεία αυτών παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους σε φορείς της πόλης.

Επίσης μοίρασαν φυλλάδια στους πολίτες στα οποία αναγράφονται τα παρακάτω:
Οι μορφωμένοι άνθρωποι εύκολα καθοδηγούνται δύσκολα χειραγωγούνται! Εύκολο να τους κυβερνήσεις αλλά αδύνατο να τους σκλαβώσεις!
Ζούμε σε εποχές όπου η...
παιδεία παραμελείται και υποβαθμίζεται εφόσον τα κονδύλια που προορίζονται για τα σχολεία λιγοστεύουν δραματικά. Οι μαθητές αντιδρούμε πιο ενωμένοι από ποτέ! Στόχος μας: Να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας!
Με τον αριθμό των σχολείων υπό κατάληψη να αυξάνεται καθημερινά βλέποντας τόσο την οικονομία όσο και τις αξίες και τα ιδανικά της χώρας μας να καταρρέουν οι νέοι δηλώνουν δυναμικά παρόντες, έτοιμοι να πάρουν θέση σε ό,τι τους αφορά!
Η μόρφωση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και ένας βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και της εξέλιξης του.
Η αναγνώριση της αξίας της μόρφωσης αντιπροσωπεύεται στις ανεπτυγμένες κοινωνίες μέσω της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης, με τη δωρεάν παιδεία και τη βασική υποχρεωτική μόρφωση!
Βοηθήστε μας να τη πάρουμε πίσω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: