«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Παγκόσμιος συναγερμός για τα αγγούρια – 10 νεκροί στη Γερμανία

Τρόμο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιδημία ενός βακτηρίου που προκαλεί τον θάνατο και εντοπίζεται στα αγγούρια.

Τον θάνατο σε 10 ανθρώπους στην Γερμανία έχει προκαλέσει το βακτήριο E.coli ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 300.
Η επιδημία του βακτηρίου E.coli στη Γερμανία, είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους παγκοσμίως και η σημαντικότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, υποστηρίζει το..... Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως υπάρχουν υποψίες ότι μολυσμένα αγγουράκια, εισαγόμενα από την Ισπανία, προκάλεσαν την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή που οφείλεται στο STEC, ένα είδος βακτηρίου E.coli το οποίο παράγει τοξίνες σιγκέλλας.
Το ECDC, που εδρεύει στη Στοκχόλμη και παρακολουθεί τις ασθένειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την επιδημία "μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί στη Γερμανία".
Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 300 κρούσματα του ΟΑΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.
Το γερμανικό ερευνητικό Ινστιτούτο Robert-Koch (RKI ) προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριού και μαρουλιών, ειδικά εάν τα προϊόντα αυτά προέρχονται από τη βόρεια Γερμανία, εφόσον τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Αμβούργο. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων στη Στοκχόλμη, κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στη λήψη μέτρων για να προστατευθούν οι πληθυσμοί τους.
Η ΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της παρακολουθεί κατάσταση και ανέφερε πως το θανατηφόρο μικρόβιο επισημάνθηκε σε οργανικά αγγούρια από την Ισπανία (από τις περιφέρειες Μάλαγας και Αλμέϊρας) και την Ολλανδία. Η ΕΕ προειδοποιεί πολίτες που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Γερμανία πως σε περίπτωση αιμο-διάρροιας θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα τη συμβουλή ιατρού.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: