«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στους δήμους

Η ΠΟΕ ΟΤΑ σκληραίνει τη στάση της έναντι της κυβέρνησης αποφασίζοντας νέες κινητοποιήσεις για «την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της».
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να απόσχει από τις εκλογικές διαδικασίες των περιφερειακών εκλογών, «εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν καταβάλει πρώτα στους εργαζόμενους, το εκλογικό επίδομα που τους είχε υποσχεθεί".
Έτσι, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της Τρίτης, η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στους δήμους απαντά με εξώδικο στην κυβέρνηση που, όπως αναφέρει, δεν δέχεται να ακούσει τα αιτήματά τους και που «έχει ως μοναδικό στόχο τις νέες περικοπές των αποδοχών τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».
Επίσης, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 7 Οκτωβρίου, διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, τα αιτήματα:
1. Υπογραφή ΣΣΕ για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.
2. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των ΟΤΑ.
3. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
4. Νέο ενιαίο δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας...........

5. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης ιδιαίτερα στο τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν.

7. Επίλυση χρόνιων κλαδικών - θεσμικών αιτημάτων.
8. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: