"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Πάνω από 10 μέτωπα σε Βαρνάβα - Καπανδρίτι και Κάλαμο - Σε ύφεση το Λαύριο

- Η φωτιά μπήκε στο Καπανδρίτι λέει η δήμαρχος - Κινδυνεύουν τρεις οικισμοί στον Βαρνάβα
- Αναζοπύρωση στο Λαύριο- Νωρίτερα κάηκε ένα σπίτι, εκκενώθηκαν παιδικές κατασκηνώσεις και κάμπινγκ
- "Δεν είναι τυχαίο το γεγονός" λέει ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής για τα πολλα μέτωπα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά σε 10 μέτωπα μεταξύ Βαρνάβα, Καπανδριτίου και Καλάμου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη μια το μεσημέρι από μια χαράδρα και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαπλούμενη προς πολλές κατευθύνεις καθώς σε όλη την Αττική πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Κλειστή η λεωφόρος Καπανδριτίου - Βαρνάβα.

"Δεν είναι τυχαίο το περιστατικό" δήλωσε ο
υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Απόστολος Γεροκώστας για το γεγονός οτι ξέσπασαν σχεδόν όλα μαζί πολλά μέτωπα προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ..Σημείωσε ότι το πιο σοβαρό είναι το μέτωπο μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα αλλά τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν απειλείται το δάσος του Μαραθώνα κοντά στη λίμνη. Ο κ. Γεροκώστας είπε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση καθώς η πυρκαγιά αλλάξει συχνά κατεύθυνση λόγω του αέρα και ότι το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής στην Αττική βρίσκεται εκεί.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 100 πυροσβέστες, 32 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων, 11 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Επίσης 14 υδροφόρες και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και εθελοντών.

 
Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές κατασκηνώσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται. "Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα παιδιά", δήλωσε υπεύθυνος κατασκήνωσης στο Καπανδρίτι......

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: