«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΥΦΑΘΕΙΤΕ!!!!!!

Σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφος 4 του νόμου 3772/10-7-2009 που αντικατέστησε την παράγραφο 1 του άρθρου 88 του νόμου 3386/23-8-2005 περί κυρώσεως μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνοντας και τους οδηγούς κάθε είδους μεταφορικού μέσου οι οποίοι διευκολύνουν την είσοδο, τη μεταφορά ή προώθηση στη χώρα μας ατόμων που δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.
Από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου έχει αποδειχθεί ότι δημιουργούνται κάποιες ανυπέρβλητες και αδικαιολόγητες δυσκολίες στην ομαλή επαγγελματική δραστηριότητα κυρίως των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί.
Είναι χαρακτηριστικό το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στις 16/12/2009 στη Θεσσαλονίκη. Οδηγός ταξί συνελήφθη επειδή επιβίβασε από τον ειδικό χώρο αναμονής σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης) αλλοδαπούς που τους μετέφερε σε σημείο εντός της πόλης. Οι πελάτες αυτοί δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα πράγμα που δεν είχε και καμία υποχρέωση να διακριβώσει. Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και το επαγγελματικό του αυτοκίνητο στο οποίο είναι συνέταιρος με άλλους δύο ιδιοκτήτες.
Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας βέβαια μετά την ανακριτή απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Θα απαιτηθεί όμως να ολοκληρωθούν χρονοβόρες διαδικασίες για να επιστραφεί το κατασχεμένο όχημα στους ιδιοκτήτες προκαλώντας τους έτσι μεγάλη οικονομική βλάβη, ειδικά σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.


ΚΑΙ ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:
Ο νόμος ορίζει ότι τα κατασχεμένα οχήματα παραδίδονται στον ΟΔΔΥ και μετά από παρέλευση τριών μηνών εκποιούνται. Αν βγει αθωωτική απόφαση μετά από δυο χρόνια, με ποιο αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης ταξί θα εργάζεται?
Καταλάβατε; Βγαίνει η απόφαση μετά από 2 -το λιγότερο- χρόνια ότι είσαι αθώος, αλλά το αμάξι σου στο έχουν πουλήσει στο 3μηνο!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: