«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας, είπε ο Κ.Καραμανλής από το Περιστέρι


Διάλογο με πολίτες στο Περιστέρι είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.
Tόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να πάει καμία ψήφος χαμένη, παραδέχθηκε λάθη και είπε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να δημιουργεί πικρίες και δυσαρέσκειες, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή σήμερα, δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας.
Δείτε το βίντεο...
Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα και τη στάση άλλων χωρών της ΕΕ απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, είπε ότι δεν τού είναι ευχάριστο να προτείνει δύσκολες συνταγές, αλλά υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ για τους κανόνες που αφορούν το έλλειμμα.
«Ωστόσο, δεν το κάνουμε γιατί μας το επιβάλλουν κάποιοι. Το κάνουμε για να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Κάποιες χώρες της ΕΕ έχουν πράγματι πολύ μεγάλο έλλειμμα, όμως στη δική μας περίπτωση υπάρχει ένας επιβαρυντικός παράγοντας, το τεράστιο δημόσιο χρέος» συμπλήρωσε.
Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί με ευχολόγια να λύσει τα προβλήματα και εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο.
«Το χρέος χτίστηκε με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» είπε και τόνισε ότι «βλέποντας και κάνοντας είναι η συνταγή του ΠΑΣΟΚ».
Για το ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός είπε ότι «για να μην υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να γίνουν σήμερα όσα είναι απαραίτητα» και τόνισε ότι «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα».
Ανέφερε την ενοποίηση 250 φορέων του δημοσίου και τη μείωση ελαστικών δαπανών των υπουργείων, και εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με το πάγωμα για τους υψηλόμισθους του δημοσίου, αλλά με μια σειρά παρεμβάσεων, με μείωση δαπανών, με διαρθρωτικές αλλαγές, ανεπτυγμένα όλα αυτά σε μια διετία.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι
«αυτός που κάνει παροχές τώρα, θα προκαλέσει οικονομικές περιπέτειες μετά» και αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος είπε ότι «έχουμε μια ‘πάθηση’ και πρέπει να τη θεραπεύσουμε. Αρκεί να αποφασίσουμε να διαλέξουμε το σωστό και όχι να μας παρασύρουν οι σειρήνες ότι μπορούν να λυθούν τα πράγματα μόνα τους, χωρίς ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο, ούτε μια αποσαφήνιση».
Κάλεσε πάλι τον κ. Παπανδρέου να δώσει σαφείς απαντήσεις στο τι εννοεί μεσαίο εισόδημα, ποια θα είναι η ενιαία φορολογική κλίμακα, τι θα κάνει με τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, ότι θα αλλάξει το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου, θα λάβει μέτρα ώστε να διαδηλώνουν όσοι θέλουν, αλλά να μην κλείνουν το κέντρο της Αθήνας και τόνισε ότι οι αστυνομικοί είναι οι προστάτες της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους, κατηγορώντας όσους υποστηρίζουν «παρωχημένες» απόψεις, ότι η αστυνομία είναι εναντίον της κοινωνίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: